<< VESTI | | 26.02.2011 19:35

 

Dubai 2011: Đoković ponovo tukao Federera

Sad već nije preterano reći da Novak Đoković polako ali sigurno nabija kompleks Rodžeru Federeru, po dosadašnjim rezultatima najboljem igraču tenisa na svetu.

U finalu turnira u Dubaiju, ATP kategorije 500, Đoković je do sada najubedljivije – i za samo 71 minut, što je najkraći od svih međusobnih susreta dvojice tenisera – "počistio" Federera a terena. Rezultat 6:3, 6:3 to najbolje pokazuje, mada se iz njega ne vidi da je Đoković drugi set počeo gubitkom servisa ni s koliko je hladnokrvnosti onemogućio sve Federerove napore da se u meč vrati, preokrenuvši rezultat od 1:3 na 6:3 nizom od pet osvojenih gemova.

I poređenje ovog rezultata s prethodnom Đokovićevom pobedom nad Federerom, na Australija openu pre mesec dana, pokazuje neprekidni uspon. I u Melburnu je trijumfovao "s nulom", ali uz znatno neizvesniji tok – 7:6(7:3), 7:5, 6:4.

Ukratko: dvadeset pobeda na turnirima, treći put za redom pobednik u Dubaiju, nešto više od 380.000 dolara na čeku za pobednika. Kao i 500 poena koje je odbranio, što, međutim, neće uticati na redosled prve trojice na ATP listi – osim što je Federer nešto povećao razliku u odnosu na Đokovića, koji do daljeg ostaje na trećem mestu. Međusobni skor smanjen je na 13:8 pobeda u korist Federera.

"Žestoko sam radio na servisu, koji me nije baš najbolje služio tokom prethodnih meseci", izjavio je Đoković posle meča. "Ako želim da pobeđujem najbolje tenisere na svetu, moj servis mora da bude na veoma visokom nivou". Ovog puta je takav i bio, naročito u prvom setu, kada je Đoković prvi servis ubacio 17 od 20 puta, izgubivši samo četiri poena u svoijim servis gemovima.

"Prvi put sam osvojio neki turnir tri puta, ovo je jedan od boljih mečeva koje sam odigrao u poslednje vreme", konstatovao je Đoković. "Protiv Rodžera je uvek veliki izazov, moram da budem na najvišem nivou ako želim da pobedim i odigrao sam perfektno od početka do kraja".


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST