Rezultati pretraživanja

1.

Jubilej: Uspomena je istorija (Vreme 1419)

autor: Priredila Sonja Ćirić

 

Ljubodrag Jale Janković, o detaljima iz sedamdesetogodišnjeg života Fakulteta primenjenih umetnosti, gde je prvo bio student a zatim do kraja radnog veka profesor
 

2.

Intervju – Jelena Bogavac: Sloba i Mira ponovo među nama (Vreme 1419)

autor: Sonja Ćirić

 

"Svi koji očekuju pravdanje ili osuđivanje Miloševića biće silno razočarani jer, mi se time nismo bavili. Mene je u kontekstu Miloševića u spisateljskom smislu najviše zanimalo da se bavim izvornim poimanjem stvarnosti Mirjane Marković na osnovu njenih memoara kako bih dokazala jedan potpuni autizam, autoritarnost autizma koja je nas jako bolela, i protiv koje sam se ja, kao socijalno svesno biće, borila"
 

3.

Intervju – Vida Ognjenović: Atrakcija nabildovane laži (Vreme 1418)

autor: Sonja Ćirić

 

"Prva strana ciljano iznosi teško verovatne, ali vešto šaržirane pretpostavke, a druga, u samoodbrani, ogoljene dokaze. I, nažalost, iz iskustva znamo kako se taj sukob završava"
 

4.

Intervju – Jelena Popadić Sumić, scenaristkinja i urednica: Plava ptica i oni oko nje (Vreme 1417)

autor: Sonja Ćirić

 

"Uzimati samo vrhove stvaralaštva programa za decu, porediti sa situacijom danas i izvlačiti jednosmeran zaključak da samo to vredi i sada ništa ne postoji, u najmanju ruku je maliciozan komentar"
 

5.

Porodica (Vreme 1415)

autor: Sonja Ćirić

6.

IZ ARHIVE, VREME BR. 515, 16. novembar 2000. – Intervju Nebojša Glogovac: Ne mislim o slavi (Vesti)

autor: Sonja Ćirić

 

"Veoma bih voleo da se za glumce praktično ne zna, da ih gledalac ne posmatra dok gleda film svestan njihove biografije i karijere, voleo bih da gledalac ne poredi glumce, kakvi su sada a kakvi su bili onda. Možda bi bilo dobro da ne postoji špica... glumci nisu važni, važan je događaj, važan je film i to što se ispriča u njemu"
 

7.

Intervju – Svetozar Cvetković, glumac i producent: Zaboravljeni deo svakodnevice (Vreme 1414)

autor: Sonja Ćirić

 

"Nemam ništa protiv što sam u manjini, u redu, u manjini sam, ali na neki način to mi i imponuje. Ne mislim da je demokratija idealna varijanta za Balkan"
 

8.

Naša pisma: Ćirilica – Латиница (Vreme 1413)

autor: Priredila: Sonja Ćirić

 

U okolnostima predominacije anglofone globalne komunikacije i latinice, potrebno je predvideti zakonom i drugim aktima podsticajne mere za afirmisanje srpskog jezika i srpske ćirilice u javnoj upotrebi, piše u Nacrtu strategije razvoja kulture Republike Srbije 2017–2027. godine. (Cilj da se neguje srpski jezik opisan je, dakle, stranim rečima – ali nećemo sad o tome.) Sigurno je da ovoj nameri niko ne bi ništa zamerio da nije mera kojima će se zaštita jezika i pisma sprovoditi. Evo nekih: smanjivanje poreza za objavljivanje listova i časopisa na srpskom jeziku i na ćirilici, poreske olakšice privatnim izdavačima za ćirilična izdanja, prilikom otkupa knjiga za biblioteke davati prednost domaćoj knjizi i prevodima publikovanim na ćirilici, u finansiranju prevoda dati prednost onima koji su publikovani na ćirilici...
 

9.

Intervju – profesor Vladeta Janković: Mitološko nasleđe je svojina višeg reda (Vreme 1413)

autor: Sonja Ćirić

 

"Negde sam računao da bi širenje znanja i ukazivanje na ono što nam je zajedničko moglo pomoći boljem razumevanju i toleranciji, ali sam, kao što se pokazalo, bio u gorkoj zabludi"
 

10.

Intervju – Jasminka Petrović, spisateljica: Ono, kad je sve u redu (Vreme 1412)

autor: Sonja Ćirić

 

"Što sam starija, sve više verujem da se sloboda u društvu ne ostvaruje kolektivnom borbom, već individualnim trudom. To je proces koji se nikada ne završava. Uvek možemo biti slobodniji nego što smo sad"
 

Stranica 1 od 70 (699 rezultata)    na stranu od 70
 

 

 

 

 

 

 

 

Novosti

 

Naslovi.net

 

Male Novine