Rezultati pretraživanja

1.

Intervju – Branko Kukić, urednik: Prozor na haos (Vreme 1368)

autor: Sonja Ćirić

 

"‘Gradac’ se trudio – i u tom mutljaku nije bio jedini - da pošalje lažnu sliku kako se ovde tobože događaju umna i tvoračka čuda. Kad ono sve sam mutlak, tutumrak, brlog i šatori u tamo nekoj Jaruzi"
 

2.

Intervju – Gorčin Stojanović, reditelj i scenograf: Slika građanina u ogledalu (Vreme 1367)

autor: Sonja Ćirić

 

"Ja se u pozorištu stvarno ne mogu baviti izborima u Srbiji. To je tako malo i dosadno i nebitno. Ali ono u šta se svet pretvara pred mojim očima poslednjih 20 godina, to je ono o čemu ja ovde govorim. O porazu slobodoumlja"
 

3.

VREME BR.1310. | 11. FEBRUAR 2016.: Intervju Vremenu – NATO nema alternativu (Iz arhive)

autor: Sonja Ćirić

 

"NATO INTERVENCIJA 1999. POCEPALA JE I PODELILA LJUDE NA NEKOLICINU KOJA JE SMATRALA DA JE ODLUKA O INTERVENCIJI PAMETNA I DA BI I LIBERALI I KOMUNISTI TREBALO DA JE PODRŽE, I NA VEĆINU KOJA JE SMATRALA DA JE INTERVENCIJA NEOSNOVANA, DA JE ONA PROTIV SRBA I SRBIJE I DA SRBIJA IPAK IMA PRAVO NA KOSOVO. U PRVOJ GRUPI BIH MOGAO DA NABROJIM SAMO NEKOLIKO IMENA MEĐU KOJIMA SAM I JA, A TO SU SONJA BISERKO, BORA ĆOSIĆ, MOJ BRAT VOJA STOJANOVIĆ, BIO JE POKOJNI SRĐA POPOVIĆ, NATAŠA KANDIĆ, IVAN ČOLOVIĆ, SVETLANA SLAPŠAK... SVAKAKO IH IMA VIŠE HILJADA, ALI VRLO MALO. NA DRUGOJ STRANI NAŠAO SE NIZ UTICAJNIH, UGLEDNIH KULTURNIH I JAVNIH RADNIKA, KOJI SU TOKOM RATA U BOSNI BILI ANGAŽOVANI NA BOSANSKOJ STRANI. NAKON BOMBARDOVANJA, ONI SU ZAUZELI JAKU PATRIOTSKU KRITIČKU POZICIJU. ZA NACIONALISTE TO NIJE NEOČEKIVANO, TAJ POvodom smrti reditelja, publiciste: STAV IMALI SU I RANIJE. ALI KAD GRAĐANSKI LIBERALI PRESTANU DA PREPOZNAJU VREDNOSTI KOJE SU DO JUČE ZASTUPALI I POČNU DA BRANE ZLOČINE DRŽAVE SAMO ZATO ŠTO SU NJENI PODANICI, TO JE TEŠKO SVARITI"
 

4.

Kreativni podsticaji: Pravo na grad (Vreme 1364)

autor: Sonja Ćirić

 

Evropski projekat SCCM nudi upravi Beograda da se promeni, da se ponaša po smernicama Nove urbane agende UN i da prihvati da grad pripada njegovim stanovnicima a ne komercijalnim interesima
 

5.

Inicijativa: Knjige i talasi ne prestaju (Vreme 1363)

autor: Sonja Ćirić

 

Na pitanje Čiji grad?! iz naslova prve knjige edicije "Književni protesti", odgovoreno je naslovom nedavno objavljene druge knjige – Naš grad!
 

6.

Bojanin šal (Vreme 1361)

autor: Sonja Ćirić

7.

Najnovije iz Narodnog pozorišta: Vlada koja ćuti (Vreme 1360)

autor: Sonja Ćirić

 

Iako je 16. januara ove godine u Prvi osnovni sud stigla tužba protiv Narodnog pozorišta zato što je nezakonito raspisalo najnoviji konkurs za upravnika, Upravni odbor tužene kuće objavio je ovog ponedeljka, i Ministarstvu kulture i informisanja dostavio, listu sa četiri kandidata za novog upravnika. Time je prećutno potvrđeno da je izbor upravnika Narodnog pozorišta prestao da bude prevashodno tema kulture ove države
 

8.

Intervju – Vladislava Vojnović, književnica i scenaristkinja: Moćno je biti pisac (Vreme 1360)

autor: Sonja Ćirić

 

"Toliko uživam u pisanju da čak pomalo i razumem zašto smo tako malo plaćeni: pa zato što se dobro zabavljamo dok pišemo! Skoro da bi mogli i da nam naplate tu zabavu"
 

9.

Hrvatska: Mali kulturni događaj (Vreme 1359)

autor: Sonja Ćirić

 

"Svaka pozorišna predstava koja dolazi iz Srbije, izložba nekog umetnika ili poneka knjiga srpskih izdavača koja se pojavi u knjižarama izazove u Hrvatskoj posebnu pažnju. Za razliku od političara koji se i dalje samo svađaju, običan svet očito je gladan kulture iz susednog dvorišta", kaže za "Vreme" dugogodišnji dopisnik "Večernjih novosti" iz Zagreba Jurica Kerbler
 

10.

Intervju – Iva Milošević, rediteljka: Kobno jedinjenje mržnje i gneva (Vreme 1358)

autor: Sonja Ćirić

 

"U Elektri, kao i u svakoj složenoj formi književnosti i pozorišta kakva je tragedija, nemoguće je pronaći krivca u jednom čoveku ili jednom motivu. To je ono što tragediju čini umetnošću, a ne ponavljanjem života na sceni"
 

Stranica 1 od 65 (645 rezultata)    na stranu od 65
 

 

 

 

 

 

 

 

Novosti

 

Naslovi.net

 

Male Novine