Rezultati pretraživanja

1.

Intervju – Zoran Pavlović, socijalni psiholog: Nasilje nad moralom i zdravim razumom (Vreme 1420)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Devedesetih smo imali ratove koji su bili potrebni samom režimu, da se legitimiše kao zaštitnik od svih spolja koji nas mrze. A danas osim Kosova nemate tako izražen konflikt koji bi omogućio da isplivaju ponovo svi ti negativni sentimenti. I onda tipu autoritarca, totalitarca stalno treba žrtveni jarac, neko ko će biti kriv. Potreban je izmišljeni neprijatelj koji će se držati u strahu, a sve zarad dnevno-političkih svrha. U takvoj vladavini terorom ljude stalno držite u strahu. Mene u tome najviše plaši to što sve više dolazi do moralnog pada, do toga da su se pomešale granice između dobra i zla, izgubili smo kriterijume, nemamo ni za šta da se uhvatimo jer zakoni nekad važe a nekad ne važe"
 

2.

Intervju – Zoran Stojiljković: Razorna kombinacija neoliberalizma i klijentelizma (Vreme 1419)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Ako isključite poslodavce, samozaposlene, u Srbiji danas nema više od 1.400.000 zaposlenih. Od 600.000 članova SNS-a, njih koliko radi? Pa, radi verovatno 500.000, a to je onda svaki treći koji radi, a u javnom sektoru čak i mnogo više. Kojim načinom oni napreduju kad partije na vlasti imaju apsolutnu kontrolu nad kadrovskom politikom"
 

3.

Intervju – Milan Ćulibrk: Zašto sam razgovarao sa Vučićem (Vreme 1417)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Jednom sam pozvan na TV Pink pred Novu godinu, bio sam bolestan, ali to njima nije bilo dovoljno. Odmah su me optužili da sam kukavica i da umem samo da kritikujem, a kad treba da izađem na crtu predsedniku – da se plašim. Taj isti predsednik dok je bio premijer, nazvao me jednom ‘opasni Mića’, tako da sad više ne znam da li sam opasan ili sam kukavica, a u stvari samo sam novinar"
 

4.

Kampanja 2018.: Izbori u gradu opsena i straha (Vreme 1414)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

Da li svi građani ovog grada, bez obzira na svoje političko opredeljenje, mogu da se osećaju bezbedno? Zašto je dozvoljen nacistički skup u znak podrške Milanu Nediću? Šta je fer kampanja i šta mislite o napadu aktivista SNS-a i njihovom otimanju spiska sa imenima i podacima potpisnika za listu Dragana Đilasa? Ko je napao aktiviste SNS-a na Novom Beogradu? Može li se ova kampanja privesti razumu ili će svakodnevni ulični incidenti prerasti u nešto mnogo gore
 

5.

Intervju – Aleksandar Šapić: Nema dogovora sa SNS-om (Vreme 1413)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Nakon svega što se dešavalo proteklih par meseci, više ne postoji ni jedan posto šanse da sa SNS možemo da napravimo bilo kakav dogovor oko zajedničkog upravljanja Beogradom. Mogu da budem ‘sveti Petar’, ne gradonačelnik, tu dogovora više nema. A dogovora nema jer sve ono za šta se mi zalažemo, suprotno je od onoga kako se oni ponašaju"
 

6.

Vlast i crkva: Blagoslov i kletva (VREME 1411)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

Munjevito reagujući na Amfilohijeve reči, bez ijedne "suze u oku", Vučić je preko svojih saradnika preventivno sekao po najtvrđem srpskom nacionalnom jezgru
 

7.

Intervju – Vladimir Pavićević: Tavorimo u poludemokratiji (Vreme 1407)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

"Dogovor treba da postignu najuticajniji, a to su predstavnici Demokratske stranke, predstavnici Pokreta slobodnih građana i čovek koji ima iskustvo u upravljanju Beogradom, gospodin Đilas. Podršku treba potom tražiti i od ostalih aktera u ovom delu opozicije. Dakle, evropska opozicija da ide u jednu, pobedničku kolonu"
 

8.

Intervju – Kokan Mladenović o intelektualcima i politici: Ne postoji limit hrabrosti (Vreme 1406)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

„Ako intelektualci ne reaguju, onda primitivci uzurpiraju sve poluge vlasti. Ako se pravimo da je sve svejedno, onda je normalno da te nakarade iz devedesetih sa biografijama koje nikome ne biste poželeli presvuku svoja peta, sedma, deseta odela, izgovaraju proevropske fraze i budu lideri i ove zemlje i regiona u kome živimo. U svetu moralnih ljudi, u svetu ljudi koji reaguju, tako nešto je apsolutno nedopustivo. Ali pošto su se svi povukli, onda je normalno da imamo celu plejadu polusveta koji uživa na vlasti u Srbiji"
 

9.

Struka i politika: Reč koja se ne oduzima (Vreme 1404)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

Odlaskom nezadovoljne struke iz najviših tela i iz najvažnijih odluka, otvaraju se vrata jednog društva u kome zapravo sve postaje moguće
 

10.

Portret savremenika – Tomislav Nikolić, penzioner: Nemiri trećeg doba (Vreme 1402)

autor: Ivana Milanović Hrašovec

 

Bilo da su njihovi međusobni sukobi i animoziteti stvarni ili su samo bacanje prašine u oči, Vučić i Nikolić su uvek do sada postizali dobar kompromis. Jedan je dobijao vlast i moć, a ni drugi nije ostajao kratkih rukava
 

Stranica 1 od 28 (280 rezultata)    na stranu od 28
 

 

 

 

 

 

 

 

Novosti

 

Naslovi.net

 

Male Novine