<< VESTI | | 19.04.2011 14:17


 

Nikolić: Primiću infuziju

„Popodne ću verovatno početi da primam infuziju po savetu lekara jer su mi se nalazi bubrega i EKG pogoršali. Cilj ovoga nije moje samoubistvo i veoma me je pogodilo što se na ovaj način predstavlja moj protest", rekao je Tomislav Nikolić, lider Srpske napredne stranke novinarima koji su se okupili u njegovoj bolničkoj sobi Beogradskog KBC-a.

Tomislav Nikolić je u subotu ujutro stupio u štrajk žeđu i glađu kako bi naterao vlast da raspiše vanredne parlamentarne izbore. Sa novinarima je u utorak oko 13 časova razgovarao polako i tiho, i nije se pomerao. Rekao je da će štrajk nastaviti "koliko bude bilo potrebno ali tako da ne ugrozim svoj život".

Dodao je i da ne može da se naljuti na Njegovu svetost patrijarha Irineja koji je prethodnog dana izjavio da Nikolićev štrajk nije hrišćanski. Za svoj postupak je rekao da je neka vrsta posta i najavio da će se u četvrtak pričestiti.

Iako je u utorak ujutro vest glasila da je Nikolić bolje i da je njegovo zdravstveno stanje stabilno, prema nepotvrđenim informacijama, analize pokazuju da je zapravo lošije nego što se očekivalo da će biti na ulasku u četvrti dan štrajka.

Nove informacije o njegovom zdravstvenom stanju u utorak je izneo dr Ljubomir Ilić, član konzilijuma koji leči lidera SNS.

Dr Ilić je i prethodne večeri takođe obaveštavao novinare, kada je rekao da sa Nikolićevom porodicom lekari razmatraju mogućnost uključenja infuzije ukoliko to bude neophodno.

Dr Ilić je, inače, četvrti lekar koji se obratio novinarima u ovoj bolnici da bi govorio o zravstvenom stanju Tomislava Nikolića. On se predstavio kao "diplomac Harvarda kome u petnaestogodišnjoj karijeri nijedan pacijent nije preminuo".

Prethodno je o situaciji u Nikolićevoj bolničkoj sobi javljao javnosti dobro poznat psihijatar Jovan Marić, član konzilijuma koji leči lidera SNS-a. Sledeći je bio dr Reik Huskić, direktor Beogradskog KBC-a, a prethodno Momčilo Babić, specijalista socijalne medicine, koji, kako je preneo B92, prema podacima Lekarske komore Srbije, ne poseduje licencu za rad, ali i ne radi direktno sa pacijentima.

U ponedeljak su beogradski mediji takođe javili da je lider SNS jedini pacijent privatne klinike Beogradski KBC, koja je u finansijskoj blokadi zbog duga od nekoliko stotina hiljada evra.

Rukovodstvo bolnice je, kako su naveli, priznalo je da im je račun u blokadi, kao i da se zapravo u bolnici pored Nikolića, leči još samo jedan pacijent.

U isto vreme medijima se obratio i predsenik UO i suprug vlasnice bolnice, Dragan Pavlović, inače vlasnik kompanije Erc Commerce Computers. Pavlović je rekao da je iznenađen izjavom gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da ta zdravstvena ustanova nema kvalitet da pruži adekvatnu zdravstvenu uslugu Nikoliću, dodajući da je ona vrhunska i bezbedna.

Pavlović je dodao da u njoj radi 150 zaposlenih koji su obavili 300 najtežih kardio operacija u ovoj i 2010. godini.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST