<< VESTI | | 11.04.2011 22:47


 

Svetlana Ražnatović se nagodila

Pevačica Svetlana Ražnatović, optužena za malverzacije prilikom transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove, priznala je krivicu u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Ovu nagodbu treba da potvrdi Viši sud.

Sporazumom sa Višim tužilaštvom u Beogradu je obuhvaćena i sestra Svetlane Ražnatović, Lidija Ocokoljić, koja se takođe nagodila sa tužilaštvom da prizna krivicu – da je pomogla sestri u malverazacijama. Ona bi trebalo da bude kažnjena sa šest meseci kućnog zatvora.

Ukoliko se potvrdi ovaj dogovor o priznanju krivice i umanjenju kazne, njihovo kretanje pratiće Uprava za izvršenje krivičnih sankcija zahvaljujući elektronskoj narukvici oko noge. Ražnatovićka će kaznu izdražavati u njenoj vili u Ulici Ljutice Bogdana u Beogradu.

Inače, Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ražnatovićke i njenih saradnika, zbog sumnje da je protivpravno prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara od transfera 10 fudbalera u inostrane klubove. Istraga se vodila osam godina i više puta je proširivana. Njom su obuhvaćeni i nekadašnji rukovodioci FK "Obilića" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević.

Istraga je pokrenuta u aprilu 2003. godine, tokom vanrednog stanja uvedenog nakon ubistva premijera Zorana Đinđića i akcije "Sablja". Ražnatovićeva je najpre optužena zbog nedozvoljenog držanja oružja, jer je tokom "Sablje" u njenoj kući pronađeno je više komada vatrenog oružja.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST