<< VESTI | | 04.04.2011 18:33

 

Mladi uzvraćaju udarac

Posle Podgorice i Zagreba, i u Beogradu je 4. aprila održan protest "fejsbukovaca". Oni su socijalnu mrežu Fejsbuk iskoristili kako bi se lakše organizovali u protestu koji bi trebalo da skrene pažnju na položaj i probleme mladih u Srbiji.

Kao što to obično biva sa ovom društvenom mrežom, umesto više od hiljadu najavljenih demonstranata, u centru Beograda okupilo se tek njih stotinak. Oni su se pobunili zbog lošeg opšteg stanja u društvu i istakli da je položaj mladih veoma težak - oni su nezaposleni, imaju nesiguran posao, a nemaju šansu za kvalitetno obrazovanje i bolju budućnost. U pozivu na protest naveli su: "4. aprila u 17 časova okupićemo se na Trgu republike da sa gorčinom obeležimo Dan studenata - svih nas koji ne možemo sebi da priuštimo studiranje koje sve više postaje privilegija bogatih i svih nas koji ćemo sutra svoju diplomu moći samo da okačimo o klin! Ovo više nije dan studenata - ovo je dan MLADIH I NEZAPOSLENIH KOJI USTAJU ZA SVOJA PRAVA!"

Svoje aktivnosti ova grupa provoše na Fejsbuk stranici wwww.facebook.com/omladina.uzvraca.udarac.

Tamo se navodi da ovo ipak nije njihov prvi skup - ista grupa se 19. marta priključila protestu protiv prodaje Telekoma, a narednih dana pružili su podršku štrajku prosvetara. Grupa je najavila da je sledeći u nizu protesta planiran za 6. april.

Kako su se na Fejsbuku organizovali Podgoričani, Zagrebčani i neke druge grupe i pojedinci, kao i o političkoj instrumentalizaciji Fejsbuka, čitajte u posebnom tekstu "Svi predsednikovi prijatelji".


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST