<< VESTI | | 01.04.2011 11:07

 

Pljačku 800.000 evra izveli policajci?

Beogradska policija je u sinhronizovanim akcijama u Surčinu, Batajnici, Zemun polju i Jakovu u sredu popodne privela 15 osoba, među kojima, kako tvrde pojedini listovi i nekoliko pripadnika MUP-a, zbog sumnje da su 10. marta učestvovali u pljački transporta novca u Ustaničkoj ulici u Beogradu kada je oteto 850.000 evra. Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je u petak vest o hapšenju tih osoba, ali nije izneo detalje.

List "Press" saznaje da je među privedenima i policajac koji je čuvao sudiju Višeg suda u Beogradu koja je nedavno izrekla kazne ubicama Brisa Tatona, a list "Kurir" objavljuje da je među uhapšenima i policajac interventne brigade koji je obezbeđivao lidera LDP Čedomira Jovanovića. U LDP nisu želeli da komentarišu tu okolnost i uputili su novinare na MUP, gde je samo saopšteno da je akcija u toku.

Prema listu Pres neki od uhapšenih se sumnjiče da su tipovali „audi", vlasništvo Vlade Srbije koji je nedavno ukraden državnom revizoru, a tim ukradenim „audijem" i „škodom superb" išli su u napad na transport novca. Posle pljačke, ove automobile su zapalili.

Kako RTS nezvanično saznaje uhapšeni su pripadnici nekadašnjeg zemunskog klana. U kriminalnim krugovima važili su za opasnu kriminalnu grupu. Većina osumnjičenih od ranije je poznata policiji po različitim krivičnim delima.

Policija pretpostavlja da su povezani sa još nekoliko razbojništava. Prvi podaci ukazuju na to da oni stoje i iza jedne prošlogodišnje pljačke, u kojoj su ukrali 23 miliona dinara.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST