<< VESTI | | 15.02.2011 23:03


 

Otišao Duda Ivković

Razrešena je dilema oko toga da li će Dušan Ivković voditi našu košarkašku reprezentaciju. Ivković je 13. februara na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Srbije (KSS) objavio saopštenje za javnost u kome navodi da je sprečen da prisustvuje sastanku Upravnog odbora KSS i Skupštini, zakazanim za 16. februar i da tu obrazlaže svoju ostavku.

Naime srpski stručnjk je izjavio da nije ni fizički niti mentalno spreman da nastavi posao koji je započeo pre tri godine, i naglasio da neispunjenje ugovornih obaveza Saveza prema njemu nisu i ne mogu biti razlog za njegovu ostavku, budući da je u sličnim situacijama bio i tokom devedesetih kada je radio pro bono. Međutim, iako neće više biti selektor, Ivković ne napušta KSS u potpunosti. U saopštenju se navodi da će on biti uz Stručni savet i novi stručni štab, te da će im ponuditi kompletan plan i program priprema. Zahvalivši se svim saradnicima iz stručnog štaba i igračima, bivši selektor se obratio i predsedniku Saveza, Draganu Kapičiću:

"Dragi predsedniče, od našeg viđenja u Atini prošla su puna tri meseca. Znam da ste preopterećeni poslom oko izmene Statuta i priprema Skupštine. Ovo je važna izborna godina za naš Savez. Pretpostavljam da je to jedini razlog što se sa Vama, gen. sekretarom, ili sa nekim od članova UO KSS, mesecima nisam čuo ni telefonom."

Kapičić je, međutim izjavio da je iznenađen Ivkovićevom odlukom, te da je nakon sastanka u Atini stekao utisak da bi selektor voleo da nastavi sa radom. On je na kraju istakao da Ivković "ima pravo da se povuče iz razloga koje je naveo".

Podsećamo, novembra prošle godine predsednik KSS-a bio je u Atini na sastanku sa Dudom Ivkovićem na kojem je razmatran produžetak ugovora sa njim. U tom trenutku Savez je dugovao selektoru devet plata, što je oko 180.000 evra.

Mladi trofejni reprezentativci Novica Veličković i Miloš Teodosić izrazili su nezadovoljstvo zbog odlaska Ivkovića, komentarišući da je srpska košarka mnogo izgubila, ali i da razumeju takav Ivkovićev postupak, zbog loše atmosfere i stanja u Savezu. Međutim, i pored negodovanja zbog ovog događaja, igrač madridskog Reala je dodao da Dudina ostavka neće uticati na odnos prema reprezentaciji. "Verujem da je svima žao zbog odlaska selektora, ali to neće promeniti odnos prema nacionalnom timu. Igramo za Srbiju zato jer je volimo, tako će biti i ubuduće" rekao je Veličković.

Kao mogući naslednik Ivkovića na klupi Srbije u medijima se pominju Miroslav Nikolić, Duško Vujošević i Svetislav Pešić.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST