<< VESTI | | 26.01.2011 12:47

 

Izbori u Teniskom savezu: Lično i personalno

Na maratonskoj sednici izborne skupštine TSS, koja se protegla između popodneva 25. januara i ranog jutra 26. januara, Slobodan Živojinović je ponovo izabran za predsednika. Tek ćemo videti ko će od igrača nastupati za reprezentaciju u odbrani Dejvis kupa

Ako pratite tenis videli ste da Novak Đoković igra skoro perfektno u Australiji. Ako uspe da preskoči u četvrtak 27. februara Rodžera Federera imaće priliku ponovo da igra za titulu koju je osvojio pre tri godine.

Zlobnici bi možda rekli da je tajna Novakove konstantno dobre igre u tome što na tribinama nema njegovog oca Srđana koji je ostao u Srbiji da bije bitku za Teniski savez.

I dok Novak „slavu zemlje pronosi" u srpskim teniskim krugovima se tuklo za mesto predsednika Teniskog saveza. Nastavilo se nadmetanje otpočeto čim su čistači u Areni odneli vlasi skinute sa glava naših tenisera koji su osvojili reprezentativno prvenstvo sveta.

Iako se tadašnji i sadašnji predsednik saveza Živojinović ošišao „do glave", kao deo tima, to mu nije donelo podršku igrača za novi mandat.

U kampanji koja je usledila, porodica Đoković je predvodila stranu koja je želela promene u savezu a Živojinović je „slao" pomirljive ali odlučne poruke. Đoković je kampanjisao po medijima i smučio se većini onih koji čitaju vesti, a Živojinović je obilazio teniske budžake po Srbiji motivišući delegate da glasaju opet za njega.

Rezultat smo videli na maratonskoj sednici u ledenoj Impuls hali u Beogradu: i pored toga što je otac Đoković dobio mogućnost da „se obrati", i pored nastojanja njegovih podržavalaca da ospore legitimitet samog događaja, iskusni skupštinari Orlandić i Antelj su doveli „stvar" do formalnog završetka: u rano jutro su izabrani „Boba i 40 hajduka" da u naredne četiri godine vode savez koji je onoliko obradovao naciju.

„Vi se kitite tuđim perjem" poručio je sa govornice otac Novaka Đokovića kome je bilo hladno pa je u jednom trenutku zatražio da mu donesu dugačke gaće.

„Radićemo na poboljšanju uslova za razvoj naših mladih tenisera" rekao je novi predsednik.

„Živojinović je navijao za Hasa kada je ovaj igrao protiv Novaka na Vimbldonu" iznosio je argumente otac Đoković.

„Radićemo da što pre izgradimo nacionalni teniski centar" obećao je Živojinović.

Više od svega, ljude koji prate tenis i „lože" se na reprezentaciju zanima da li će glavni igrači nastupati u sezoni u kojoj treba da se brani osvojena titula. Svi znaju da bi izostanak Novaka Đokovića za pedeset odsto umanjio bilo kakvu šansu Srbije, ali izgleda da to sada nije tema.

O tome će biti više reči posle otvorenog prvenstva Australije. Ako Đoković osvoji titulu opet (navijamo da njegov otac ostane u Beogradu), to bi mogao da bude problem za Živojinovića.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST