<< VESTI | | 23.06.2010 22:57

 

SRBIJA-AUSTRALIJA: Skok u kengurovu torbu

Srbija izgubila od Australije, učešće na Kupu završila poslednja u grupi

Srbija je izgubila od Australije sa 2:1.

Srbija je završila takmičenje na poslednjem mestu u grupi D na svetskom fudbalskom šampionatu.

Uljuljkani solidnom igrom u prvom poluvremenu utakmice izabranici Radomira Antića nisu promenili igru u poslednjih 45 minuta što su Australci iskoristili i iz jedne i po šanse postigli su dva gola.

Posle je bilo kasno za vađenje mada i ta šansa je postojala bez obzira što sudija nije svirao penal koji se, po kritrerijumima ovog fudbalskog nadmetanja, uobičajeno svira kada je jedan od australijskih igrača odneo loptu rukom u svom šesnaestercu.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku srpske kontrole lopte i igre, bez obzira što ih je protivnik nadtrčao i imao loptu u svojim nogama u boljem procentu.

Ličilo je da iz šansi koje su se nizale pred golom protivnika neko iz srpskog tima mora da zatrese mrežu: Krasić 12. minut, Ivanović 23, Žigić 33. minut – lopta je visila nadomak protivničkog šesanesterca, mada se videlo da Krasić i Jovanović, dve glavne poluge napada, ispadaju iz igre i bivaju odsečene od srednjeg reda.

Izgleda da je Srbija preterano samouvereno ušla u drugo poluvreme misleći da će s tom igrom doći do gola. Ispalo je sve obrnuto. Australijanci su za pet minuta, od 68. do73. minuta došli do dva gola prednosti, a izmene koje su tada napravljene i koje su ubrzale igru navale bile su odocnele.

Tošić je pokazao da se sa Australijancima trebalo nadigravati na nivou individualnih kvaliteta, jedan na jedan, a ta igra donela je, posle Tošićevog šuta, Pantelićev gol nade, desetak minuta pre kraja. Posle je još bilo gužve ali je nervoza učinila svoje.

Trebalo je igrati agresivnije u drugom poluvremenu, ići na pobedu nadigravanjem a ne čekanjem na protivničku grešku. Tim Australije bio je bolje taktički pripremljen. Odsekli su Žigića, Krasića su gurnuli ka centru...

Sasvim zasluženo su pobedili i rekao bih da je ovo najpre selektorov poraz jer je mislio da u mirnoj utakmici gde naš tim izgleda bolje mora i da se pobedi. Da je malo više i blagovremeno rizikovao našli bi se među 16 najboljih ekipa na svetu.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST