foto: a. anđić

Lik i delo >

Gorica Nešović i Dragan Ilić

Radijske zvezde

OPŠTI PODACI: Gorica Nešović je rođena 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radio-voditeljke započela je 1982. godine kao saradnica omladinske emisije "Ritam srca" na Studiju B. Objavila je dve knjige inspirisane običnim životom: Priči nikad kraja i Kuvarica. Kako navodi, "majka je pubertetlije, deset godina razvedena, ali se mnogo lepo slaže sa bivšim mužem".

Dragan Ilić rođen je 1969. godine u Prištini. Osnovnu i srednju školu završio je u Banjaluci, vojsku u Zadru, a fakultet u Beogradu. Diplomirani je psiholog, bubnjar u nekoliko bendova. Oženjen je Živanom Šaponjom-Ilić i ima dva sina, Danila i Matiju. Osmislio je i vodio emisije "TV Manijak", "Taksi B92", "Manijaci na točkovima". Osnivač je muzičkog festivala Ring Ring. Kolumnista je nedeljnika "Vreme".

TRANSFER: Nakon 20 godina koje su proveli na Radiju B92, od čega su sedam voditeljski tandem jutarnjeg programa "Dizanje", od 10. maja počinju da rade emisiju "Buđenje" na Radio Beogradu. Na konferenciji za novinare u Takovskoj 10 rekli su da u finansijskom smislu nisu "prešli na jasle RTS-a", jer se "Buđenje", koje će ići radnim danima od šest do devet sati, realizuje kao projekat njihove zajedničke produkcijske kuće Supermiš.

RAZLOG: "Na Radiju B92 osetili smo da nam treba jedna logistička podrška koju nismo dobili. Odlučivanje o prelasku na Radio Beograd trajalo je poslednjih nekoliko meseci."

O JUTRU: "Emisiju smo krenuli uz moto da svaki dan treba da bude kao neotpakovana bombona iz bombonjere. Ona može da bude dobra, s lešnikom, ili punjena belom čokoladom ili višnjevačom, a može da ti se smuči. Mi smo hteli da sa slušaocima dan započnemo uz neku dobru mogućnost."

SUPERMIŠ: "Gorica i ja smo pre tri meseca odlučili da osnujemo privatnu produkciju radio-programa Supermiš, i prvo smo svoj program ponudili B92. Čekali smo dugo na dogovor sa matičnom kućom, ali kako njega nije bilo, rešili smo da sa ovim pionirskim poduhvatom izađemo na tržište", rekao je Ilić. Trenutni saldo Supermiša je "nula dinara", a ugovor sa Radio Beogradom sklopljen je za sada na godinu dana, jer Ilić ističe da obe strane žele da "vide rezultat u rejtingu i kvalitetu programa".

GORICA O DRAGANU: "On usta ne zatvara! Ne samo u programu nego i kod kuće. Tako da ona (njegova supruga, prim. nov.) mora mirno i spontano da se izbori za svoju reč. To strpljenje koje ona ima i ta tolerancija – takvi se ljudi retko rađaju. Namerno sam ovo rekla da ga podsetim da jeste da on ume lepo da priča, da je šarmantan, da je pametan, da je neviđeno načitan i informisan, ali da prosto pusti druge da žive i da se razvijaju, a ne samo on."

DRAGAN O GORICI: "Obožavam da idem na putovanja sa svojom suprugom i sa Goricom. Zaista smo zajednički nabili kilometražu, Gorica je odličan saputnik, vrlo je zahvalna, ne kuka, čim uđe u kola odmah se zgužva i zaspi."


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST