Valjevo >

Tompus među svoji

Tog jutra, petak, 25. septembar, takoreći pred Krstovdan, stanje u Policijskoj upravi Valjevo je bilo mobilno, u posetu je dolazio, kako je stajalo u pristigloj depeši, Prvi potpredsednik vlade, Zamenik premijera, ministar Unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Visoki dužnosnici valjevske policije su se, po uputstvima jedne crnojke iz protokola g. ministra – za koju ti jezici rekoše da je prerušeni Baki Anđelković – dobro uravnjali, kad je pred zgradu stigla kolona crnije audija, i drugije marki od te klase. Iz jednog od tih autočudesa izađe Prvi potpredsednik Vlade i Tako dalje Dačić, iz drugog direktor policije Veljović, pa tako dalje i tako redom. Jedan raportira, Gospodine ministre, pripadnici Policijske uprave Valjevo nalaze se na izvršenju redovnih poslova i zadataka, raportira glavni policijski inspektor Goran Timotić. Prvi potpredsednik Vlade i Tako dalje Dačić sa beli kolir i ostalu pripadajuću ministarsku garderobu klimnu, pozdravi svakog postrojenog plus za svakog nađe po više ministarskih reči. Sve se povuče u zgradu, u obilazak i radni sastanak.

Onda Prvi potpredsednik Vlade i Tako dalje Dačić posetio zgradu opštine gde im’o radne i druge sastanke. Po tim aktivnostima bila konferencija za štampu. Svi zauzeli mesta, Prvi potpredsednik i Tako dalje pit’o, Je l’ može, javio se DS gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević, grad Valjevo, u celodnevnoj poseti, ugostio Zamenika premijera i ministra, imali konsultativne i uspešne razgovore. Onda on, gradonačelnik, dao Njemu poklon, umetninu u neki materijal koja predstavljala Kulu Nenadovića, Zamenik premijera i ministar poklon primio milo ga gledajući. Onda On zahvalio, i rek’o da, kao ministar i Zamenik premijera, želi da obiđe sve policijske uprave i stanice, jer kakva je policija najbolje se vidi u policijskim stanicama. Onda rek’o još, i rek’o da policija izdala milion i sto hiljada pasoša, tu izdavanje ličnih karata, vozačkih dozvola, i da sve to pada na policiju. Nastavio na te teme, rek’o da policiju treba osavremeniti, te da je naša policija, i sa logistikom kojom raspolaže, dala FBI-ju podatke koje pedofile da jure u Americi, kad su ovi pitali kako došli do toga, odgovorili da to Njihova tajna. Onda još nastavio na te teme, rek’o da zadovoljan rezultatima i stanjem u Policijskoj upravi Valjevo, zahvalio domaćinu na razumevanju i podršci.

Šta onda bilo, onda Prvi potpredsednik Vlade i Tako dalje uzeo izlazi iz zgrade opštine, policija zaustavila i pešački saobraćaj, Ministar uspešno izaš’o i sa svi svoji se uputio u Novo naselje, prigradsko naselje, gde, po taj protokol i onu depešu, im’o susret sa Valjevskim vladikom Milutinom, a u Vladičanskom dvoru koji opravio i Crkvi poklonio biznismen Vidoje Vujić. To ne bilo sve, Prvi potpredsednik Vlade i Tako dalje celodnevnu posetu završio obedom u hotelu Grand. Tu Zamenik premijera i Tako dalje razvez’o kravatu, i na ručku kome po protokolu i onu depešu, pored DS Gradonačelnika, prisustvov’o ceo Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije, lepo jeo ‘leba. Na kraju, u dobrom raspoloženju i u pravom i svom društvu, bez da pravi kolutove, zapalio i popušio rangu pripadajuću cigaru.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST