<< VESTI | | 26.05.2009 00:00


 

Inspekcija u Crnoj Reci

Šta je republički zdravstveni inspektor Zoran Ševarlić video i čuo u Duhovno-rehabilitacionom centru Crna Reka?

Dan nakon što je na našem sajtu objavljen snimak brutalnog fizičkog malteriranja štićenika rehabilitacionog centra Crna Reka, ovaj kamp je posetila inspekcija Ministarstva zdravlja. Republički zdravstveni inspektor Zoran Ševarlić je, zajedno sa dve koleginice iz Kruševca i timom pripadnika MUP-a iz Novog Pazara stigao u Pravoslavno misionarski i duhovno rehabilitacioni centar Crna Reka nešto posle deset sati prepodne.

Inspektore nije dočekao Branislav Peranović, starešina kampa, već njegov zamenik, Dejan Jakovljević. Peranović je bio na putu i u centar je stigao tek oko tri sata popodne. Do tada, sa inspektorima je bio Dejan Jakovljević.

„On je sve vreme korektno sarađivao sa nama. Ipak, najveći deo vremena je telefonirao, pošto su ga predstavnici medija zvali svaki čas“, kaže Ševarlić u razgovoru za „Vreme“.

Kontrola je vršena temeljno, ali je prošla u jednoj, za inspektore, krajnje neuobičajenoj atmosferi. Sve vreme u kampu je osim članova kampa bio prisutan veliki broj njihovih roditelja i desetak novinarskih ekipa. Svi su, osim novinara, bez ustezanja razgovarali sa inspektorima i neke izjave su i ušle u zapisnik. Ševarlić naglašava da su članovi kampa i roditelji izjave davali bez prisustva Dejana Jakovljevića ili nekog od članova Uprave kampa.

Kada je stigao sa puta, izjavu je dao i Branko Peranović.  Inspektorima je rekao da smatra da je snimak koji je „Vreme“ pustilo autentičan, ali da predstavlja izuzetak i da se takav „tretman“ primenjuje samo kada je to neizbežno...

Kompletan tekst o tome šta su inspektori Ministarstva zdravlja videli i čuli u Crnoj Reci, pročitajte u narednom izdanju nedeljnika „Vreme“.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST