Rec o delu - Hari Poter >

Kako vam se sviđa Hari

Džoan K. Rouling
Hari Poter i Polukrvni princ
Narodna knjiga, 2005.

Na poziv mladim čitaocima da napišu svoje utiske ili prikaze poslednje knjige iz serijala Hari Poter, na našu adresu pristiglo je nekoliko reakcija. Objavljujemo neke od njih. Poziv i dalje važi. Pošaljite komentar.

Lepo-tužna priča

Knjigu Hari Poter i Polukrvni princ ja zovem "Hari Poter i Princ Nečiste krvi". Knjiga je sve uzbudljivija od stranice do stranice i ima više neobičnih događaja nego u prethodnim delovima. (Iako od svih knjiga najviše volim Hari Poter i Red feniksa, zbog one bitke u Ministarstvu magije na kraju.) Ova priča je i lepa i tužna (lepo-tužna) i izgleda kao velika avantura za dečake i mračno-vesela bajka družine magične škole.

Jedan od najstrašnijih trenutaka je kada se pojavio Mračni znak nad Hogvortsom. Ima i smešnih scena kao kada Hermiona – a ona je ljuta jer je Ron sa drugom devojčicom – pošalje kletvu ptičica na Rona. Od početka sam sumnjao da je Snejp najveći zlikovac, ali mi je bilo strašno kada je ubio Dambldora. Pisac knjige Dž. K. Roling priča strašne priče iz Voldemorove prošlosti a Harijeva i Dambldorova potraga postaje sve opasnija. Jedva čekam sedmi deo u kome mislim da će Hari sa svojim prijateljima naći sve delove Voldemorove duše. Konačna bitka između Voldemora i Harija završiće se, nadam se, Harijevom pobedom, i da će Hari tako osvetiti sve one koje je voleo a koje je Gospodar Tame ubio. Nestrpljiv sam da vidim i novi film o Hariju Poteru i vatrenom peharu i da dobijem lego kocke, komplet....

Dušan Cvetković, 8 godina

Neizvestan završetak

Pročitao sam najnoviji deo Harija Potera pre jedno mesec i po na engleskom. Veoma mi se svideo, ali da me neko pita da mu ga prepričam, ne bih znao baš šta da mu kažem, a da mu detaljno ne ispričam događaje. Osim smrti jednog važnog lika i nema nekih jako uzbudljivih dešavanja.

Međutim, nešto što je možda i zanimljivije a dešava se jeste jedan veliki uvod u sedmu knjigu – odgovori na pitanja postavljena još u prvoj knjizi. Nakon pročitane šeste knjige svako može otprilike da zaključi šta bi trebalo da se dogodi u sedmoj knjizi, ali ne i šta će da se dogodi, stoga ne znam da li će Hari uspeti da dovrši svoj zadatak do kraja iste, jer toliko toga još treba da se desi. No, o tome neću sada da pišem s pretpostavkom da će ovo čitati neko ko samo želi da se zainteresuje za ovu knjigu, ali ne i da sazna njen sadržaj (pomoću ovog pisma).

Danilo Polovina, 14 godina

Intrigantne ljubavne scene

Ova knjiga i jeste drugačija od svih ostalih, najviše zbog toga što Hari više nije dete! Sviđa mi se što je ubačeno dosta ljubavnih scena, šesnaestogodišnjacima je ipak to najviše u glavi, zar ne? Krivo mi je što Dambldor umire, najviše zbog toga što je on uvek otkrivao tajne na kraju knjige i od njega su se saznavali svi odgovori, a sad toga neće biti, a i Hari se osamostaljuje... Veoma tužna knjiga, ali ipak nisam mogla da se odvojim od nje.

Milica Jovanović

Vrćenje u krug

Knjiga ništa ne valja. Stalno se vrti jedno te isto kao u prethodnim nastavcima. Ne bih je preporučila drugim đacima.

Dragana Anastovski


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST