Reagovanje >

Podržavamo Vučića i vladajuću koaliciju

Oj, Krajino, noćas si daleko, "Vreme" br. 1415

[shodno Zakonu o javnom informisanju i medijima izbačene su uvrede autoru i redakciji "Vremena", te sve ostalo što se ne odnosi na temu teksta]

U tekstu "Oj, Krajino, noćas si daleko" stoji da sam predsednik neke fantomske krovne organizacije, što je naravno notorna neistina i izmišljotina. Predsednik sam Skupštine jednog legalnog udruženja građana pod nazivom Koordinacija udruženja izbeglih i raseljenih u Republici Srbiji koje je osnovano iz preke potrebe, a sa osnovnim ciljem organizovanije i efikasnije borbe za prava izbeglog i raseljenog srpskog stanovništva sa prostora bivše SFRJ, za prava koja u Srbiji više niko ne štiti niti iko o njima vodi nekog posebnog računa. U međuvremenu, to udruženje je preraslo u krovnu organizaciju jer nam se pridružilo na tom, po nama, ispravnom putu još 48 udruženja građana koji su poreklom iz Hrvatske, BiH, Kosova i Metohije, kao i nekoliko respektabilnih udruženja Roma, jer su svi oni u nama, u "Koordinaciji", prepoznali instituciju u kojoj mogu da ostvaruju bolju, organizovaniju i efikasniju borbu za svoja prava i sa nama su potpisali ugovore o saradnji i udruživanju, tako da uopšte nismo "fantomi".

Koordinacija je postala, očito, vrlo bitan i neizostavan faktor u političkom životu Srbije, što je jako bitno i dobro za populaciju koju mi predstavljamo i za njena prava. Koordinacija već sada predstavlja respektabilnu većinu Krajišnika a sada državljana Srbije, sa ambicijom da u bliskoj budućnosti Koordinacija bude daleko najjača organizacija koja će predstavljati i apsolutnu većinu Krajišnika.

Koordinacija sa svojim najaktivnijim udruženjima, npr. "Zavičaj" iz Kaluđerice, godinama već tradicionalno organizuje parastos capraškim žrtvama i pobijenim civilima u Sisku i na taj način sprečava zaborav na stradanje Srba u Hrvatskoj, kao i sa Banije 90-ih godina, gde je na pravdi boga pobijeno 612 Srba, civila u gradu Sisku, gde se nisu vodile nikakve borbe ‘91. i ‘92. godine prošlog veka, a koji su pobijeni samo zato što su bili Srbi.

Koordinacija sa svojim udruženjima organizovala je niz okruglih stolova i javnih manifestacija u gradu Beogradu sa raznim temama sudbinski važnim za ugrožena prava proteranih, prognanih i raseljenih Srba sa prostora bivše SFRJ, kako bismo upoznali srpsku i svetsku javnost sa još uvek nerešenim problemima te brojne populacije koja sada živi u Srbiji.

Koordinacija sa svojim udruženjima organizovala je manifestaciju "Busije 2017" i spasila tradiciju održavanja te vrlo bitne manifestacije važne za identitet Krajišnika u Srbiji, kada su prethodni organizatori naprasno odustali od te organizacije uoči samog održavanja te manifestacije.

Delegaciju Koordinacije pozvao je i primio vladika banatski Nikanor u Vladičanskom dvoru u Vršcu, a potom i patrijarh Irinej u Patrijaršiji u Beogradu sa najvišim dostojanstvenicima Srpske patrijaršije, jer je Srpska pravoslavna crkva prepoznala naš rad i rezultate našeg rada.

U novinskom članku zamera se i meni lično i Koordinaciji što smo javno podržali i što podržavamo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državotvornu i najjaču stranku u Srbiji SNS, i zamerilo nam što već tradicionalno podržavamo ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji je inače osvedočeni prijatelj ne samo proteranih Srba iz Hrvatske već i svih proteranih Srba iz nekadašnje SFRJ, a kojem mi Krajišnici već godinama zahvaljujemo na stalnoj i principijelnoj podršci.

Koordinacija udruženja i ja lično podržavamo sadašnju koaliciju na vlasti u Republici Srbiji koju predvodi gospodin Aleksandar Vučić a čiju okosnicu čini Srpska napredna stranka, jer smatramo da prvi put država Srbija sa ovom vlašću ima kapaciteta i volje da rešava i da reši probleme proteranih Srba iz Hrvatske, sada državljana Srbije, što je predsednik Aleksandar Vučić do sada nebrojeno puta dokazao, a naročito svojom poslednjom posetom Zagrebu i svojim hrabrim i beskompromisnim držanjem i odlučnim nastupom u Hrvatskoj pred njihovim političarima i njihovom javnošću, gde se nije libio da kaže da Srbiju prvenstveno zanima položaj Srba u Hrvatskoj. Takođe se nije stideo da kaže da ga zanima i položaj Hrvata koji žive u Srbiji i da će Srbija učiniti sve što je moguće da bi se poboljšao položaj Hrvata koji žive u Srbiji, pre svega u Vojvodini, ali isto tako to očekuje od Hrvatske i EU, da vrate dostojanstvo i sva prava Srba u Hrvatskoj, kako onih koji sada žive u Hrvatskoj tako i onih koji su proterani iz Hrvatske.

Mi iz Koordinacije nismo ničiji "sateliti" i nikome ne dajemo blanko podršku jer mi Srbi iz Hrvatske imamo svoje interese a to su naša ugrožena prava u našim zemljama porekla, i zato dajemo podršku samo onima koji mogu i hoće da rešavaju i reše probleme koje imamo u našim zemljama porekla i sada više nego opravdano smatramo da su to Aleksandar Vučić i koalicija na vlasti koju on predvodi u Srbiji.

Koordinacija udruženja

Predsednik: Milan Žunić s.r.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST