Izložba >

Kao da je stvarno

Izložba poetskog naslova "Zojin rukopis", otvorena je u Maloj galeriji ULUPUDS-a u Beogradu. Njena autorka je Zoja Jovanov, poznata beogradska novinarka, kojoj je slikanje pasija i ljubav.

Zoja Jovanov slika uljem na platnu u maniru hiperrealizma. Retko koji umetnik se odvaži da svoju misao, svoju emociju zabeleži na taj način zato što to znači da treba da dostigne nemoguće: da naslikano bude identično stvarnom. Zoja slika takve slike.

Na izložbi su i albumi, pre bi se reklo dnevnici, sa fotografijama koje svedoče o svim fazama nastajanja Zojinih slika. Ti albumi su tu da nas vrate u realnost, da nas podsete da je pred nama ipak samo slika, delo umetnika, a ne život. Biće da je ovaj drugi nivo "Zojinih rukopisa" rezultat novinarke u Zoji, njena potreba da detaljnom analizom teme otkrije istinu.

Zoja Jovanov je studirala Fakultet političkih nauka i Prirodno-matematički. Bila je ekonomski novinar i urednik u desetak dnevnih i nedeljnih listova, među kojima je i "Vreme". Njena izložba, lepi "Zojin rukopis", otvorena je do 28. novembra.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

FOTO GALERIJA