foto: marko marković

  >

Otkrijte lepote urbanog Kopenhagena i divljeg Arktika u srcu Beograda

Iskoristite lepo vreme i posetite izložbu fotografija pod nazivom "Kraljevina Danska – Od Kopen­hagena do Arktika" na Savskom šetalištu na Beogradskoj tvrđavi. Otkrijte lepote udaljenih hladnih predela – urbanog Kopenhagena i divljeg Arktika, koje neraskidivo spajaju nasleđe, kultura i težnja za kvalitetnim i održivim načinom života.

Izložba je poklon Ambasade Kraljevine Danske povodom stogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između naših zemalja. Realizovana je u saradnji sa JP Beogradska tvrđava i uz svesrdnu podršku danskih kompanija "Novo Nordisk", "Grundfos" i "NIRAS". Fotografije prikazuju kako se jedan grad razvija, raste i traži rešenja za dalje širenje, a takođe i kako funkcionišu mistični predeli Severa, odnosno kako ljudi žive, na koji način se primenjuje održivi razvoj i koji su to resursi Grenlanda, Farskih ostrva i Arktika.

Izložbu "Kraljevina Danska – Od Kopenhagena do Arktika" svečano su otvorili ambasador Kraljevine Danske u Beogradu Njegova ekselencija Anders Hougor, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević, podsekretar za kulturu grada Beograda Milan Lazović i direktor JP Beogradska tvrđava Petar Andrijašević.

Posetioci Savskog šetališta na Beogradskoj tvrđavi moći će da uživaju u izložbi fotografija do 6. 11. 2017.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST