Iskustva najboljih iz Evrope >

Recept za uspešne i kreativne kampanje

Kako kreirati kampanje koje ostavljaju utisak u javnosti, osvajaju nagrade, a istovremeno donose rezultat klijentu za koga su realizovane? O tome su u Beogradu razgovarali neki od najpoznatijih kreativaca iz Evrope. Izbor glavnog grada Srbije kao mesta sastanka priznanje je ne samo za lokalnu, već i za regionalnu kreativnost. Potvrda toga je i da su agencije sa ovog područja poslednjih godina osvojile brojne nagrade na svetskim festivalima. Tako su McCann Beograd i McCann Zagreb prošle godine proglašeni za najuspešnije agencije koje posluju na svojim tržištima.

"McCann je ponovno dokazao da radi najinovativnije svjetske radove, što potvrđuje veliki broj prestižnih Grand Prix nagrada na ovogodišnjem festivalu CannesLions, najpopularnijem svjetskom festivalu oglašavanja", kaže Daniel Vuković, glavni kreativni director McCanna Zagreb i dodaje da na kreativnoj mapi ovaj deo Evrope izdvaja želja za dokazivanjem, potvrdom i uspehom. "Ovde se susrećemo s drugačijim izazovima od kolega s tržišta zapadne Evrope ili šire. Neki problemi sa naših tržišta na nekim drugim uopšte ne postoje, a potrebno ih je riješiti na specifičan način, često s minimalnim sredstvima. Zato, kad pronađemo efikasna i pametna rješenja za tako specifične probleme, ona znaju biti izrazito inovativna, čak i na svjetskoj mapi kreativnosti", ističe Vuković.

Da je jugoistočna Evropa prepoznatljiva po upečatljivim kampanjama, smatra i jedan od najpoznatijih svetskih kreativaca, Erik Mone, direktor za kreativnu izuzetnost i potpredsednik McCann Worldgroupa iz Njujorka. "Ovaj region je važan i uvek je bio snažan oslonac u kreativnosti. McCann Beograd prepoznatljiv je po snažnim kampanjama. To su kreativne i pametne kampanje sa jasnom porukom koje su ostvarile efektivne rezultate za klijenta. Namera nam je da takve kampanje razvijamo još više. Posle posete Beogradu još sam uvereniji u potencijal ovog regiona i ljudi koji ovde rade da kreiraju nagrađivane kampanje", zaključuje Mone.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST