Vreme
7.4.2017.

Konkurs za novog Vučića


Autor
piše:
Dragoljub
Žarković

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i visoka funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da je vreme da se priča o izboru novog premijera uozbilji.

"Prvo ćemo analizirati rezultate predsedničkih izbora, da vidimo gde smo bili dobri, gde manje dobri i koliko je ko doprineo ovom rezultatu. A onda ćemo razgovarati o tome ko će nastaviti da radi sve poslove, najmanje istom brzinom i efikasnošću s kojom je to radio Vučić. Tako rade ozbiljni ljudi, ozbiljni političari i ozbiljne stranke", izjavila je Zorana Mihajlović.

Ona je kazala da premijera Srbije trenutno "biraju mediji", da ima mnogo kandidata, ali da nema nijednog iz SNS.

"Nema nijednog kandidata najjače stranke, iz SNS. Kao da stranka čiji je predsednik Aleksandar Vučić osvojio 55 odsto glasova građana, nema šanse da ima premijera", rekla je Mihajlović.

Upitana da li bi prihvatila mesto predsednika Vlade Srbije, Mihajlović je rekla da "ne želi da igra medijske igre u vezi sa izborom premijera".

Ovo mi liči na nemoguću misiju. Gde, naime, pronaći osobu koja radi „najmanje istom brzinom i efikasnošću s kojom je to radio Vučić." Pitanje je kako zameniti čoveka koji je na vratima stana kad se vraća s posla sretao samog sebe kad kreće na posao. Drugo, kako se Zorani omaklo da makar nagovesti da se može naći neko ko bi „najmanje isto" bio Vučić, što znači da bi se mogao naći neko ko bi bio više Vučić. Svaki ministar u poslovnoj tašni nosi premijersku palicu, ali nije pametno pokazivati je pre vremena.