McCann bez premca i u Hrvatskoj >

Nagrada za najbolje ljude

Tržišta Srbije i Hrvatske dele mnoge sličnosti, a sada su dobila još jednu i to veoma značajnu – na oba je za agenciju godine izabran tim koji posluje u okviru I&F McCann Grupe. Nagrada agenciji godine dodeljena je na nacionalnom festivalu Dani komunikacija – Ideja X za originalne ideje koje pomeraju granice, bez obzira na vrstu medija u kojem su prikazane

"Nagrada za ‘Agenciju godine’ na nacionalnom festivalu oglašavanja Dani komunikacija potvrđuje da je uigrani agencijski tim potpuno posvećen ostvarenju cilja da budemo najbolja agencija u Hrvatskoj. Ponosan sam na moje saradnike, čiji je rad primer da se kvalitet ideja može prepoznati", kaže direktor McCann Zagreb Tomislav Presečki.

Dodeli nagrada u Rovinju prisustvovao je i osnivač I&F McCann Grupe Srđan Šaper, koji je istakao da je ovo još jedna potvrda dobrog pravca kretanja u regionu u kome je kompanija sa uspehom prisutna već dve decenije. Kaže da put do ovakve nagrade zahteva mnogo rada, a da je ona potvrda kvalitetnog rada celokupnog sistema koji nudi najkvalitetnija iskustva i znanja sa različitih tržišta.

"Trudimo se da naše agencije budu lokalno najbolje, ali i da zajedno čine jedan uigrani tim. Kada ljudi iz više zemalja rade zajedno, to daje odlične rezultate, pomaže im i da na svom tržištu budu najbolji. Pre dve godine McCann Zagreb je postao deo našeg tima i ovako dobar rezultat dokaz je da smo postavili dobar pravac poslovanja", kaže Srđan Šaper.

Kompanija I&F McCann Grupa postavila je dobar pravac poslovanja i drugim svojim timovima koji posluju na tržištu Hrvatske. Pored nagrada na Ideji X, agencije McCann Zagreb i UM Zagreb osvojile su i Effie nagrade, prestižna priznanja za izvanredno i efikasno oglašavanje. Iako je broj pretendenata na nagradu bio 40 odsto veći nego prošle godine, među 51 projektom koji su konkurisali za nagrade medijska agencija UM Zagreb osvojila je Grand Prix i zlatnu Effie nagradu, dok je kreativna agencija McCann Zagreb osvojila dve bronze.

Effie nagrada se dodeljuje idejama koje su uspešno obavile svoj zadatak, i uzima u obzir svaki oblik tržišnih komunikacija koji je doprineo uspehu nekog brenda. Svaka ideja realizovana kroz jedan ili kombinaciju različitih medija ima pravo da konkuriše za Effie, ukoliko iza nje stoje merljivi rezultati koji pokazuju da su marketinški ciljevi ostvareni ili premašeni.

Tomislav Presečki kaže da dugačka lista priznanja koju je agencija dobila od najrenomiranijih predstavnika struke motiviše ljude da i dalje teže pomeranju granica i postavljanju novih standarda u industriji. Zadovoljan rezultatom koji njegovu kompaniju izdvaja po kvalitetu, otkriva da su važan sastojak svakog uspeha – timski rad, duh saradnje i razmena ideja. "Posebna zahvala ide i našim klijentima bez čijeg poverenja i podrške nagrade ne bi bile moguće, a partnerski pristup pri kreiranju kampanja očito daje i odlične poslovne rezultate. Meni lično, kao i čitavoj agenciji, ovaj je uspeh najbolji motiv da budemo još bolji", zaključuje Presečki.

Sve ove nagrade još jedan su u nizu razloga za slavlje u kompaniji I&F McCann Grupa jer je ovo godina velikog i značajnog jubileja – obeležavanja 20 godina od osnivanja vodećeg regionalnog komunikacionog sistema. Na 20. rođendan tima koji predvodi, Srđan Šaper kaže da je pre svega neophodan odabir najkvalitetnijih saradnika koji, zajedničkim radom i saradnjom sa klijentima, osvajaju brojna priznanja na tržištima na kojima posluju, ali i na međunarodnim festivalima – po čemu se ova kompanija posebno ističe. "Naša ideja je da svuda zapošljavamo najbolje ljude, one koji su spremni da pomeraju granice i koji se ne plaše odgovornosti. Naš slogan je ‘snaga ljudi’ i ova nagrada za najbolju agenciju je u stvari nagrada za najbolje ljude. Našem mladom timu u Zagrebu ovo je podstrek da budu još bolji, za svoje klijente i za našu grupu u celini", kaže Šaper.

I&F McCann Grupa, u čijem sastavu posluju i agencije McCann Zagreb i UM Zagreb, ne zaustavlja se na uspehu u regionu jugoistočne Evrope gde je ujedinila nagrade za najbolje agencije na pojedinačnim tržištima, osvajala priznanja za regionalne uspehe, ali i dobila potvrdu za najbolje kampanje na prestižnim međunarodnim festivalima. Prethodne godine, Grupa je proširila poslovanje na nordijske zemlje – Švedsku, Dansku, Finsku i Norvešku. Kreativci severa i juga sada nude zajedničko iskustvo na 12 tržišta na kojima posluju. Najkvalitetnija marketinška rešenja dobijaju klijenti sa oba kraja Evrope, pa njima mogu privući pažnju 58 miliona ljudi, koliko ova tržišta imaju potrošača.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST