Evo, dragi čitaoci, nisam ni živ ni mrtav šta će nam Aleksandar Vučić reći u ponedeljak: hoće li biti parlamentarnih izbora?

Nešto u to ne verujem a čujem da su ga ozbiljni ljudi upozorili da s tim ne tera sprdnju jer takva vrsta izbora i izbor nove vlade prave zastoj u ostvarivanju onog što je dogovoreno i što bi moralo da se oposli u ovoj godini. Vučić ima solidnu podršku u parlamentu i eventualna pobeda na presedničkim izborima samo cementira moć i sposobnost da se progutaju i svare „najveće žabe."

Otuda i predlog Jedinstvene Srbij (JS) premijeru Alelsandru Vučiću da se u Srbiji zajedno sa predsedničkim raspišu i vanredni parlamentarni izbori predstavlja tek igrokaz koji će Vođi omogućiti da u monodrami koju igra pred građanima Srbije dodatno istakne sopstvenu ulogu.

Razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, prema rečima Dragana Markovića Palme, predsednika JS, jeste učvršćivanje jedinstva i stabilnosti u Srbiji, a pre svega povodom situacije u regionu.

- Očigledno je da pojedini predsednički kandidati predstavljaju sami sebe i nisam čuo da se oglašavaju o zahtevu Izetbegovića za reviziju tužbe protiv Srbije - izjavio je Marković.

Kako kaže, to znači da te kandidate ne interesuje Srbija već isključivo lični interes.

- Jedini koji se kandiduje za predsednika Srbije zbog Srbije je Aleksandar Vučić i ovi izbori su najvažniji od 2000. godine.

Vanrednim parlamentarnim izborima bi postigli, u ovom trenutku veoma važno jedinstvo Srbije, kao odgovor na sve zategnutije odnose u regionu i kako bi sačuvali mir i nastavili evropski put Srbije, a da pri tom čuvamo državne i nacionalne interese. U Skupštini Srbije ne treba da sede oni koji nemaju legitimitet i ne predstavljaju nikoga. Očekujem da će moj koalicioni partner, Ivica Dačić, podržati moj predlog - rekao je Marković.

Neće, rekao bih ja a to je rekao i Dačić koji ne vidi u ovom trenutku razlog da se raspisuju vanredni parlmentarni izbori.

Njihanje grane ima svoju svrhu. Ovde će se, ne samo zbog izbora, održavati povišena politička temperatura.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST