Prosto je dirljiv udarnički napor Vučićevih trbuhozboraca da nam Tomislava Nikolića, još aktuelnog predsednika Srbije, predstave kao nekog sasvim drugog Tomislava Nikolića a ne onog koji je izjavio da bi voleo da Srbija bude – ruska gubernija.

Sad je Toma Nikolić, očas, dok dlanom o dlan, koliko za treptaj oka postao maltene Sorosev plaćenik, mutivoda sa stranim zapadnim ambasadama, a tu je i nezaobilazni Mišković...

Ovakvi obrti ne događaju se bez ozbiljnih razloga. Možda oni koji sada najviše telale tog „novog Tomu" ne znaju baš mnogo, niti misle van onoga što im piše u opisu radnog mesta, ali su dovoljno promoćurni da znaju da će Toma na izborima bolje proći ako glasači poveruju da ima podršku Rusije i Putina, lično.

Sami su stvarali matricu o „majci Rusiji" koja nam naMIGuje, odnosno naoružava nas, a baćuška brine o kolektivnim interesima Srba, pa bi sad zbilja ispalo nezgodno da se ispostavi da je u tom paketu usluga i Tomislav Nikolić.

Ne bih se iznenadio da nam i sveprisutni amabasador Čepurin ovih dana pošalje neki signal u tom pravcu, a onda bi se postavilo i ozbiljno pitanje koliko Nikolić može da preotme od glasačkog tela za koje se sa sigurnošću verovalo da je Vučićevo.

Svima koji se bave ovom temom, a svi se bave, savetovao bih da budu oprezni, da ne uzimaju stvari zdravo za gotovo. Trgovina, odnosno cenjkanje, još traje.

To samo aktuelni ministar policije može u istoj rečenici da izjavi da Vučić nije trgovac, nije sklon trgovini, a da je on svoju ponudu već dao. Ministar je, valjda, hteo da kaže da Vučić neće da se cenjka s Tomislavom Nikolićem.

Znam ljude i ništa me ne bi iznenadilo.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST