Kako je lepo objasnila Ana Brnabić, ministarka u Vladi Srbije, koverte za nagradnu igru s fiskalnim računima moraju biti jednoobrazne da ne bi posle bilo da je, recimo, stan u Beogradu dobio neko ko je komplet od deset računa poslao u koverti – žutoj sa cvetićima, što bi mogao biti nagoveštaj da je neko namestio izvlačenje.

Koverte su besplatne i na njih ne mora da se lepi poštanska marka u vrednosti od 23 dinara.

E tu počinju problemi.

Očigledno je interesovanje građana za ovu igru nadraslo očekivanja organizatora. Pošta ne može da naštampa dovoljno koverti i sada građani koji imaju sreće da ih u nekoj pošti pronađu mogu da uzmu samo tri koverte.

Panika se širi jer se bliži kraju rok za učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi".

Onda su se, prirodno, pojavili tapkaroši. Prateći genezu pojave u dnevnoj štampi primetio sam da je cena koverti u roku od par dana skočila sa 20 na 50 dinara po komadu. U ekstremnim slučajevima cena ide i do sto dinara.

Istovremeno, u JP „Pošta Srbije" podsećaju da građani koji su preuzeli besplatne namenske koverte i tom prilikom platili poštansku marku 23 dinara imaju pravo da na šalterima pošta podnesu reklamaciju:

„Pošta" će razmotriti svaki zahtev i po osnovu pozitivno rešene reklamacije isplatiti novac bilo poštanskom uputnicom na adresu korisnika bilo uplatom na njegov tekući račun, i to u roku od 15 dana, kako je i predviđeno zakonom.

Toliko o tome a komentar imate, verovatno, i sami.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST