Autor

27.1.2016. >

Nas će da leči baba Kurana

Naoko protokolana vest distribuirana kanalima Privredne komore Srbije (PKS) najbolje govori o nama. Vest glasi:

„U Privrednoj komori Srbije danas je predstavljena Spektra, nova kompanija, koja je usmerena na zapošljavanje lekara, medicinskih sestara i medicinskih tehničara iz Srbije u Nemačkoj Za njih je u ovom trenutku obezbeđeno više od hiljadu radnih mesta u saradnji sa nemačkom službom za zapošljavanje.

Kompanija ima višegodišnji uspešan rad u Nemačkoj, navodi se u saopšptenju i ističe da Spektra nije agencija za zapošljavanje, ne posluje po sistemu provizija, već je direktan poslodavac, ozbiljan i respektabilan partner i most između privreda Srbije i Nemačke.

Spectra GmbH, sa sedištem u Bohumu, jedna je od vodećih firmi u Evropi u sektoru medicinke nege. Kako će Namačkoj do kraja ove decenije u sektoru medicinske nege nedostajati oko 220.000 kvalifikovanih radnika, a državljani Srbije imaju imidž vrednih radnika, to otvara vrata stotinama medicinskih sestara i bolničkom osoblju.

Spectra GmbH ima momentalnu potražnju za 1.350 mesta u oblasti medicine, zbog čega je i otvoreno predstavništvo u Beogradu. Do sada je iz Srbije posao dobilo 87 medicinskih tehničara, a za još 450 se čekaju ugovori."

Da lekari, medicinske sestre i tehničari odlaze bežeći tamo gde se njihovo znanja bolje plaća znali smo i bez PKS i Spektre.

Ali da jedan državni organ kao što je PKS učestvuje zdušno u promociji tog procesa ipak je kuriozitet. Mogla je ta Spektra da se oglasi i o svom trošku nekom konferencijom, oglasom ili šta ja znam kako.

Oni tvrde da se javljaju kao direktni poslodavci i da ne rade na proviziju. Sumnjam da proviziju uzima PKS.

Država radi dosledno na tome da nas leči baba Kurana i da bacanjem ugljevlja u vodu budu postavljane dijagnoze.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST