Nije dugo potrajalo da bi se od političkog došlo došlo do pravog razloga Ilićevog nezadovoljstva. On je, naime, prevaren u političkoj trgovini

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić u gostovanju na TV Šabac iskazao je nezadovoljstvo što Andrej Vučić, brat premijera Aleksandra Vučića, vršlja po Srbiji i kadruje i ucenjuje ljude na lokalu, i to ne samo po odborima SNS-a, nego i po odborima koalicionih partnera.

Opa! Povikaše narodne mase a i „narodne novine" su utvrdile za tili čas da je, s obzirom da je izjava data na šabačkoj televiziji, Dušan Petrović platio Velji Iliću 10.000 evra za ovaj napad.

Druge, takođe „narodne" novine, sklonije analitičnosti i sintezi nego sitnom jajarenju, utvrdile su da se Velja Ilić slizao sa Vukom Jeremićem.

Tako se na velika vrata vratio političar iz serije „Kucamo na vrata zaboravljenih asova" i vrata Vučiću pokušava da zatvori s velikim treskom.

Ilić je, naime, poručio da „on nije Pokret socijalista (Vulinova stranka) da bude nečija podguzna muva" i da „ostaje svoj na svome".

Odmah je napravljena i kalkulacija: poslanička grupa Nova Srbija ima pet poslanika u parlamentu, i bez njenih poslanika vladajuća lista oko SNS pada na granični prag od 126 poslanika. Ali, mandati pripadaju poslanicima, a koji koridor će oni izabrati ostaje da se vidi. Dubravka Filipovski, dugogodišnja potpredsenica „Nove Srbije", već je napustila stranku, ali, koliko se zna ne namerava da vrati mandat u parlamentu.

Nije dugo potrajalo da bi se došlo do pravog razloga Ilićevog nezadovoljstva. On je, naime, prevaren u političkoj trgovini.

Sa Aleksandrom Vučićem, kaže Ilić, više nemam o čemu da pričam, a naprednjacima ništa ne dugujem. Imali smo dogovor koji su oni prekršili i videću da li ćemo biti u opoziciji i koga ćemo podržati na predsedničkim izborima.

To je za "Novosti" poručio lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji tvrdi da je nezadovoljan statusom u koaliciji i navodi konkretan razlog:

- Vučić mi je obećao da ću voditi Koridore Srbije i dogovorili smo se da zbog toga ne budem poslanik. Od tada stalno izbegavaju da me puste da uđem u Koridore.

Ilić je rekao da mu Vučić sedam meseci priča kako će ga za sedam dana postaviti za direktora Koridora Srbije, dok u tom preduzeću cveta korupcija i kriminal.

E, sad, to je jedno od ključnih pitanja dugovečnosti koalicije okupljene oko Vučićeve stranke. Ja poznajem barem petoricu kojima je Vučić nešto obećao pa nije ispunio, a pitaj svevišnjeg šta su oni koji su podređeni Vučiću obećavali naokolo i to ne samo oko političkih funkcija nego, i to najpre, oko lukrativnih ugovora u poslovima s državom.

Može se ispostaviti da to bude najjača opozicija ovima što su sada na vlasti. Sve to slaba je uteha za one koji bi da žive u pristojnoj Srbiji. Izgleda mi da su prevaranti i prevareni pravljeni na istu mustru.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST