I predsednički izbori su prerano nametnuta tema izbori a sad kad su u igri i opšti...biće to ludnica, prava ludnica!

Sinhronizovanom, udruženom akcijom u javnost je pušten novi izborni balon. Naime, u najmanje četiri novine pojavio se datum predsedničkih izbora (9. april 2017.) sa pikantnim nagoveštajem još slađe i uzbudljivije izborne trke – novih parlamentarnih izbora.

Slutim da im je s istim ciljem dojavio isti izvor, mada nije nemoguće i da se uzajamno prepisuju, što im ne bi bila prvina.

Tako ćemo imati dodatnog materijala za zamajavanje i nećemo imati ni vremena ni materijala za neka goruća i aktuelna pitanja – od Savamale, preko državnih udara, oružja u Jajincima, budžeta, pa sve do „ubzanog skidanja gaća" u briselskim pregovorima o Kosovu.

I predsednički izbori su u političkoj javnosti prerano nametnuta tema izbori, a sad kad su u igri i opšti...biće to ludnica, prava ludnica!

Ovogodišnje parlamentarne izbore Vučić je pravdao nekom lošom atmosferom u društvu a kad je posle toga dobio parlament kakav je dobio, sada bi, ako se ipak odluči za opšte izbore, lako mogao da ih pravda lošom atmosferom u parlamentu.

Vladajuća većina očigledno podgreva i dosoljava buku i bes u parlamentu i može to da tera do kraja – dok se narodu ne ogadi.

Vučić bi rado iz parlamenta izbacio „uljeze", one koji su mu se provukli s minimumom iznad cenzusa i očistio skupštinske klupe od malobrojnih poslanika većeg broja partija nego što je on i u najgorim snovima zamišljao da će ih biti u sazivu parlamenta iz 2016. godine.

Ako i SPS okrene na drugu stranu što nije nemoguće Vučić bi mogao da ima ozbiljne probleme. Nije, dakle, nemoguće da imamo opšte izbore.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST