Autor

23.10.2016. >

Čovjek koji je tužio Vesnu Pešić

Šta se može zaključiti iz javnog nastupa ministra unutrašnjih poslova, doktora Nebojše Stefanovića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upoređuje svog šefa u Vladi i stranci sa Juseinom Boltom. Konkretno: tražiti od Vučića da se ne kandidira na predstojećim predsjedničkim izborima isto je što i zabraniti atletičaru sa Jamajke da se takmiči u trci na sto metara. Ova misao, dakle, pripada čovjeku koji je tužio sociološkinju Vesnu Pešić zato što je napisala da je glup.

U svom nastupu na TV Pink, Stefanović je poručio i „onima koji hoće da budu Vučić umesto Vučića" da taj posao ne ni ne započinju. Riječ je, kaže, o ljudima čije iskustvo ne doseže ni do kandidiranja za predsjednika mjesne zajednice, „a kamo li za nešto ozbiljnije". Za razliku od svih njih, Stefanović dobro zna da ne postoji ništa što bi on mogao obavljati bez Vučića i vodi parnicu protiv Pešić zato što je napisala da je glup.

„Ukoliko bi pobedili nekog od kandidata koga bi Vučić podržao onda bi rekli da su pobedili samog Vučića", nastavio je ministar policije. Sam premijer, inače, kaže da razmišlja o ostavci ukoliko predsjedničke izbore dobije netko od njegovih oponenata. Stefanović – poznato je – zahtjeva od Pešić nadoknadu za pretrpljenu duševnu bol zato što je napisala da je glup.

Ministar je na kraju podvukao da on, Vlada i Srpska napredna stranka nemaju vremena da se bave izborima za šest mjeseci i zaključio: „Sada treba da se posvetimo radu". To je čvrst stav čovjeka koji je kao predsjednik Narodne skupštine imao samo sebi objašnjivu potrebu da doktorira na Megatrendu i za čiju disertaciju valjda samo Vučić vjeruje da nije plagijat, a sada se sprema za ročište protiv Pešić zato što je napisala da je glup.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST