Veliki je broj onih koji izmišljenu ili stvarnu bliskost s vlastima prodaju kao i svaku drugu robu

Nisam dovoljno sposoban da vam opišem olakšanje što su svi moji dalji rođaci, prijatelji kojih se nikad ne bih setio da me ne izljube kad me vide, komšije na „dobar dan" i ostatak sveta, shvatili da, kako da kažem, ne stojim s vlastima baš najbolje, pa ne traže da im zaposlim šurnjaju, da im u katastru proguram predmet, da bratancu probam da odložim zatvorsku kaznu...

Nusprodukt politike je – trgovina uticajem, a evo vesti o jednom takvom trgovcu.

Priipadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Z.C. (1954) iz Kragujevca osumnjičenog da je od novembra 2015. do oktobra 2016. godine, lažno se predstavljajući kao savetnik u kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije, od dvoje oštećenih uzeo novac kako bi im, navodno, za uzvrat učinio neke usluge, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Postoje osnovi sumnje da je Z.C. lažno se predstavljajući kao savetnik u kabinetu premijera, Miroslav Milenković, od oštećene iz Niša tražio i uzeo 30.000 evra kako bi, posredovao u sprečavanju navodno politički motivisanog hapšenja. Z.C. se sumnjiči i da je od drugog oštećenog, lažno se predstavljajići i obećavajući zaposlenje u Narodnoj banci Srbije, tražio i uzeo oko 350.000 dinara.

Osumnjičeni je, prilikom susreta sa oštećenima koristio automobil „citroen C5", crne boje, sa zatamnjenim staklima, na kome je povremeno postavljao krovno plavo rotaciono svetlo kao i blinkere koje koriste službena vozila.

Kada nije bio u blizini oštećenih, osumnjičeni im je govorio da se nalazi tamo gde se u tom trenutku nalazio i predsednik Vlade Republike Srbije. Osumnjičeni je uhapšen u Kragujevcu, a sumnja se da je krivično delo počinio u Nišu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo prevara, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Lažni savetnik je, dakle, uhapšen. Ali je neznan broj onih koji izmišljenu ili stvarnu bliskost s vlastima prodaju kao i svaku drugu robu. Oštećeni se obično ne javljaju. Sramota ih je. A pitaj boga koliko je onih koji žive u nadi da će njihov predmet stići do Vučića i da će biti pozitivno rešen.

Upoznao sam par onih koji tvrde da su s Vučićem na „jebi si mater" i njima, po pravilu, iz očiju seva rotaciono svetlo. Sve ih je više što je veća narodna vera da je u vođinim rukama i nož i pogača.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST