Vreme
7.10.2016.

Kasno Marko na Kosovo stiže


Autor
piše:
Dragoljub
Žarković

Lepo mi je deda govorio (lično zainteresovan, jer je imao neke akcije u „Trepči"): „Da komunisti nisu rudnik oteli Englezima sad bi irski žandari na Kosovu održavali red"

Ne čini mi se da je Marko Đurić, direktor kancelarije za KiM, učinio uslugu premijeru Aleksandru Vučiću kada je ovo što se zbiva oko poslova i imovine Telekoma na Kosovu proglasio za – ultimatum.

Tako je Vučića izložio dodatnom pritisku – ljudi su osetljivi i nekako lično doživljavaju ultimativne zahteve i što im je odgovornost manja lakše se junače, ali premijerova odgovornost je najveća a ako „poklekne pred ultimatumom" ispašće slabić i nikakav branilac srpskih interesa.

Da su srpski političari ranije razmišljali o parama do svega ovog možda i ne bi došlo, a sad kad im je „iz dupeta došlo u glavu" spremni su da kukaju oko već završenog posla: šta si dogovorio u Brislu sad sprovedi.

Lepo mi je deda govorio (lično zainteresovan, jer je imao neke akcije u „Trepči"): „Da komunisti nisu rudnik oteli Englezima sad bi irski žandari na Kosovu održavali red."

Maja Kocijančić, zadužena ispred EU da govori o našem slučaju, rezolutno je rekla da nije reč ni o kakvom ultimatumu već o sprovođenju dogovorenog u rokovima koji su dogovoreni. Marko Đurić je pitao što je ćutala kad su Hrvati tvrdili da smo „šaka jada" mada niko osim Marka ne vidi kakva je veza između ta dva slučaja.

Ta vrsta zbrke već nas je puno koštala. Tanka je nada da se neće ponovo mešati babe i žabe.