Vučić se već naradio. Probajte da napišete preko 400 stranica bilo čega!

Da ne bi vrednog reportera „Blica" pripuštenog da zaviri u trudoljubivo nastajanje mandatarovog ekspozea, javnost ne bi znala za još jedan važan detalj – Vučić ga piše na papiru na kockice.

Do tog trenutka smo znali da je obiman i da ga piše rukom, ali sad znamo i da je na karo papiru i da ga prekucava ili on sam ili jedna od dve žene koje mogu da čitaju njegov rukopis.

Mistifikacija oko ovog srpskog „svetog pisma" se tako nastavlja i slatka jeza pretpolitičku srpsku javnost obuzima sve više: hoće li biti preko 400 stranica, prekucnih, ili će mandatar to da skrati na tri stotine stranica što je jedno, brat bratu, deset sati čitanja.

Toga nije bilo u „najnovijoj istoriji Srbije" i ako zbilja bude tako Vučić će da obori sopstveni rekord u dužini ekspozea. Nadmašiće ga za pet puta, jer je onaj iz 2014. godine čitao tričava dva sata.

Rad i rezultati! Tako je u dve reči opisao svoje ciljeve mandatar i to bi trebala a bude suština tog espozea pred poslanicima u Skupštini Srbije kada će biti pedstavljena i vlada koja bi radeći obezbedila i rezultat.

Vučić se već naradio. Probajte da napišete preko 400 stranica bilo čega! Prijatelj, iskusan marketinški stručnjak, ubeđuje me da je Vučićeva veština u tom zanatu ozbiljna i da neće sebi da dozvoli da čita nešto deset sati jer posle izvesnog protoka vremena reči odlaze u vetar i nema tog majčinog sina čija će pažnja biti očuvana, a o bešici da ne govorimo.

Nisam baš siguran u procenu pomenutog stručnjaka, jer olako odbacuje Vučićevu težnju da u svemu bude drugačiji i nenadmašan. Pa i ta priča o dužini ekspozea vešto je nametnuta kako bi se smanjio broj pitanja o tome šta je Vučića nagnalo da stalno odlaže datum formiranja vlade i to datume koje je sam predlagao.

Čas istine se bliži. Vučić u vladi neće, kako je sam izjavio, da vidi lezileboviće a kud ćeš jači dokaz da on nije takav od espozea na tri stotine stranica.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST