Autor

10.6.2016. >

Vučićeva "rupa na saksiji"

Primetili ste da se ulog stalno podiže. Kako vlast zapada u sve dublje nevolje tako raste i broj i vrsta belosvetskih i domaćih zavera

Loš je političar onaj ko iz neke štete ne pokuša da izvuče korist. To je sad probao i Aleksandar Vučić, nesporni mandatar za sastav nove vlade, otkrivši nam, posle mesec i po dana – „rupu na saksiji."

Otkrio je javnosti da je za događaje u Savamali kriv neko iz vrha beogradske vlasti i da će ti da snose političku, a ako je potrebno, i krivičnu odgovornost.

Vučić nam nije rekao ništa novo; ne postoji, naime, niko normalan, nesluđen lošim informisanjem, ko je verovao da država nije umešana u tu rabotu, detaljno opisivanu od 25. aprila pa sve do danas.

Trbuhozborci svake Vučićeve politike rastrčali su se isto veče, u sredu, a posebno sutradana ujutru, da nam kažu kako je Vučić divan i krasan, te kako s njim počinje era pravne države u Srbiji.

Iskreno se nadam da se narod nije najeo bunika i da će odoleti ovoj vrsti propagande koja je utoliko agresivnija što je – gluplja.

Neki idu i dalje i zamazuju stvar novim pričama o staroj tezi kako neko sprema državni udar, mada je to sada došlo do apsurdne priče o tome da Borka Pavićević, Davenport i Skot hoće da ubiju Vučića.

Primetili ste da se ulog stalno podiže. Kako vlast zapada u sve dublje nevolje tako raste i broj i vrsta belosvetskih i domaćih zavera.

A priču o Savamali za proteklih mesec i po dana rešio bi policijski pozornik s jasnim ovlašćenjima, a kamoli tužilaštvo s celim svojim aparatom.

Sad je „politika gonjenja" promenjena i tužilaštvo ima signal da nam najzad saopšti istinu o događaju koji je banalan, ali, siguran sam, da će izveštaj uskladiti s pravcem razvoja srpske politike i da će taj izveštaj sadržati uočljive, lako vidljive šupljine. Kladio bih se da će to najpre biti kada je reč o policiji, odnosno njenom nečinjenju na licu mesta uprkos prijava građana te noći. Uostalom, živi bili pa videli.

Vučićevo obelodanjivanje „vrhunskog saznanja" da je umešana gradska vlast nije ništa drugo do uvreda zdravog razuma i još jedan pokušaj kupovine vremena.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST