Autor

25.3.2016. >

Karadžić u ulozi doktora za terorizam

Prisustvujemo pokušajima da se događaji od pre četvrt veka (zlo)upoterbe u aktuelne svrhe

O Radovanu Karadžiću, njegovoj politici i učincima te politike, napisao sam i govorio sve što sam mislio i znao još pre dvadeset i kusur godina, a da sam bio u pravu potvrđuju svi ovi što sada tvrde da nisu iznenađeni presudom.

Broj onih koji su mislili da će ratni predsednik bosanskih Srba i onih koji su odavde pohrlili po nove „golfove" – može i zamrzivač, daj šta daš – zanemarljivo je mali i kreće se u očekivanom, logičnom krugu – advokati odbrane i sam Karadžić.

Ovaj potonji je poruku javnosti uputio preko svog advokata Gorana Petronijevića ( poznatog i po funkciji člana sudskog veća koje je Klintona, Blera i druge divdušmane srpskog naroda odrapilo sa po 20 godina robije).

Karadžić je rekao: „Ovo je katastrofalno i ne mogu da verujem kakva je presuda doneta. Bazira se na improvizaciji, pretpostavkama, spekulacijama, indikacijama, a ne na činjenicama", prenose "Večernje novosti".

Uz važan detalj: Karadžić je izjavio i da ni posle napada u Parizu i Briselu tribunal i Evropa ne shvataju sa čim i sa kim su bili suočeni bosanski Srbi tih 90-tih godina, pokušavajući da se u svetlu aktuelnih događaja predstavi kao borac protiv islamskog terorizma.

Nije on izuzetak u pokušajima da se događaji od pre četvrt veka (zlo)upoterbe u aktuelne svrhe. Bilo da je reč izborima, učvršćivanju političke ili neke druge javne pozicije (Milorad Dodik s pričom o ugroženosti Republike Srpske) pa sve do samopromicije maltene estradnih analitičara koji se u Srbiji, barem, svode gotovo na jedan glas: znali smo kakva đubrad sede u tom Tribunalu.

Moj savet svima jeste da primenimo Karadžićev recept za ostvarenje duševnog mira tokom godina skrivanja od Haškog tribunala i domaćih vlasti. Hajde malo da – tihujemo.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST