Autor

šta mi se događa >

Gde si, bre, Žarkoviću!?

Pod stare dane poduhvatio sam se sumnjivog posla s nadom da se neću obrukati i sigurnošću da se neću obogatiti

Javljaju mi se čitaoci i prijatelji s pitanjem zašto već tri nedelje ne pišem uvodnike u „Vremenu." Odgovor je prost. Prihvatio sam se pisanja knjige, pod stare dane, s radnim naslovom „Napredna knjiga" i podnaslovom „Uspon Aleksandra Vučića."

Mislim da će naslov i podnaslov da ostanu i u konačnoj verziji ukoliko izdavač, a to je „Vreme", ne bude insistirao na nekim drugim rečima koje bi mogle biti atraktivnije za prodaju knjige, ako je ikad dovršim. U idealnim okolnostima knjiga bi se na tržištu pojavila krajem marta.

Neće to biti zbirka komentara već objavljenih kojekuda, već neka vrsta dnevnika komentatora od 2012. godine pa do današnjih dana.

U četiri godine napisao sam stotine i stotine tekstova i tek kad sam dovršio rudarski deo posla, iskopavanje svih tih reči u svim tim godinama (hvala na dragocenoj pomoći Dragoslavu Grujiću, našem posvećenom dokumentaristi), počeo sam proces flotacije: ono što vredi ide na vrh a ono što je za temu knjige manje bitno gomila se sa strane; ostala je gomila reči, kao neka naslaga pirita, brdo čitavo, a svake mi je reči žao.

Zato me još nedelju, dve ne pitajte zašto ne pišem za redovne brojeve „Vremena", okolnosti su, kako i sami vidite, vanredne. A imam i tremu.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST