Društvo >

Neizvesna sudbina Svratišta

Svratište za decu biće zatvoreno u aprilu ukoliko se ne nađe odgovarajući model finansiranja, saopšteno je 25. marta, nakon sastanka Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda i Centra za integraciju mladih (CIM).

Sastanak je usledio nakon odluke CIM o zatvaranju Svratišta za decu zbog finansijskih problema, pošto dosadašnji način finansiranja preko projektnih aktivnosti – nije adekvatno rešenje. Problem kod ovakvog finansiranja su ograničena sredstva za projektno finansiranje udruženja građana, objašnjavaju u CIM i dodaju da ovakav način onemogućava planiranje usluga prema individualnim potrebama dece i njihovu neometanu realizaciju.

Na potezu je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, koje bi trebalo da odluči hoće li i na koji način pružiti podršku Gradu za dalje finansiranje Svratišta.

"Do sada se iz Ministarstva niko nije javio, ali treba napomenuti da je Ministarstvo u prethodnim godinama podržavalo Svratište", rekla je 26. marta za "Vreme" Milica Đorđević, izvršna direktorka CIM. Ukoliko ta podrška ovoga puta izostane, bojazan je da "deca neće imati gde da dođu, i biće prepuštena na milost i nemilost ulici", preneo je Radio Slobodna Evropa.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST