Biznis >

75 miliona za Viktorija grup

Kompanija Viktorija grup i Međunarodna finansijska korporacija (IFC) potpisali su u četvrtak, 21. februara, ugovor o kreditu od 75 miliona dolara. Ovo je do sada najveći kredit koji je IFC (članica grupacije Svetske banke) odobrila nekoj domaćoj firmi – iznosi oko deset odsto ukupnih investicija ove korporacije u Srbiju u poslednjih desetak godina.

Prema rečima Zorana Mitrovića, direktora Viktorija grupa, aranžman je potpisan na šest godina: najveći deo novca će biti iskorišćen za otplatu kratkoročnih kredita, a kredit će koristiti četiri članice Viktorija grupa – Viktorijaojl, Sojaprotein, Viktorija lodžistik i Fertil. "Imajući u vidu veoma stroge kriterijume IFC-a, veliko nam je zadovoljstvo što smo dobili potvrdu o uspešnosti našeg poslovanja. Odobrenje ovog kredita govori u prilog tome da naša kompanija predstavlja pouzdanog i poželjnog partnera za međunarodne finansijske institucije i investitore", rekao je Mitrović nakon potpisivanja ugovora.

Gi Elena, direktor za proizvodnju, agroposlove i usluge IFC-a za region Evrope, Bliskog istoka i Severne Afrike, izjavio je da IFC zajedno sa kompanijom Viktorija grup radi na povećanju proizvodnje hrane i uljarica u Srbiji. "Ovaj kredit će doprineti sveobuhvatnom poljoprivrednom i ekonomskom razvoju zemlje, pošto Viktorija grup sarađuje sa velikim brojem poljoprivrednih proizvođača", rekao je Elena.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST