Intervju – Milanka Karić, narodna poslanica (najava) >

Kako da Evropa pomogne Bogoljubu

Milanka Karić o istupu pred delegacijom Evropskog parlamenta u Beogradu, Tomislavu Nikoliću, Aleksandru Vučić i Vladimiru Putinu, poslovima i položaju porodice Karić, odnosu vlasti prema vlasnicima krupnog kapitala, privatizacijama, svojim političkim ambicijama, suprugu Bogoljubu Kariću i koliko je i kad je izvesan njegov povratak u Srbiju

"Ja sam na sastanku sa delegacijiom Evropskog parlamenta, samo prenela istinu o stanju u našoj zemlji. Nisam istupila ispred porodice. Nisam pominjala ime mog Bogoljuba. Istupila sam kao narodni poslanik u ime svih poslovnih ljudi koje su pojedinci iz bivše vlasti godinama ucenjivali i reketirali. Rekla sam da Srbija treba pod hitno da postupi po svim preporukama i zahtevima EU ukoliko zaista želi da postanemo njen punopravni član. Jasno je da medijima, koji su pod kontrolom pojedinih poslovno-političkih centara moći, ne odgovara da ja, ili bilo ko drugi, ukazuje na razne zloupotrebe koje su vršili pojedinci iz bivše vlasti"

"Reagovala sam instiktivno jer sam već sedam godina žrtva medijske blokade i satanizacije. Svih ovih godina nisam imala pristup medijima, sem časnih izuzetaka, kako bih branila istinu i pravdu. To je bio razlog što sam se javila za diskusiju pre predviđenog vremena. Ja sam političar tek nekoliko godina, a poslanik tek dva meseca, tako da su to evropski parlamentarci potpuno razumeli."

"Kao što vidite, Grčku, Italiju, Španiju, Irsku i Portugaliju zahvatila je najveća ekonomska kriza, posle Drugog svetskog rata, koja, istini za volju, još uvek nije u toj meri prisutna u Srbiji, ali je vrlo blizu. Molim Vas, pa u tim zemljama samo što nije došlo do optenarodnog ustanka. Poslednja dva meseca maksimalno se radi na tome da se podrže vlasnici kapitala od kojih država očekuje da otvaranjem novih radnih mesta pune budžet. Dva susreta našeg predsednika gospodina Tomislava Nikolića sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom daju veliku nadu da će Rusija učiniti sve da Srbija lakše prođe kroz ovu ekonomsku krizu. Ne treba zaboraviti da pred vratima Kremlja čekaju američki i evropski političari i biznismeni ne bi li dobili neki posao jer su u strašnim dubiozama, a kao što vidite našem predsedniku Nikoliću vrata Kremlja otvorena su 24 sata. Mi samo treba da kažemo šta možemo da uradimo i proizvedemo i za koje investicije smo zainteresovani i to ćemo i dobiti preko reda."

"Ni ja, ni bilo ko iz porodice Karić nije nikada učestvovao ni u jednoj privatizaciji. Zbog toga sam upravo potpuno nepristrasna kada je ta tema u pitanju. Istina je da pripadam porodici koja je i te kako oštećena u procesu "privatizacije", odnosno otimanju i prodaji kompanije "Mobtel". Upravo zato ću najbolje štititi interese svih onih građana Srbije koji su oštećeni u procesima protivzakonitih privatizacija."

"Povratak mog Bogoljuba zavisi od brzine uspostavljana nezavisnog pravnog poretka. Došao bi da vidi svoju ostarelu majku i svoje saborce iz Pokreta SNAGA SRBIJE-BK. Napominjem ipak da je veoma zauzet ogromnim poslovnim projektima koji zahtevaju njegovo lično prisustvo. Bogoljub Karić danas rukovodi poslovima vrednim milijarde dolara u kojima je angažovao više od trideset hiljada ljudi."

"Bogoljub je vitalan, energičan i optimističan. Radi kao i uvek pune dve smene, a kada smo zajedno kreće i treća smena. Njega posao odmara. Rešio je da, kako on kaže, poslednje četiri decenije svog života najvećim delom posveti deci i porodici. On sada prolazi najteži ispit u životu, a to je da naša deca rade sa njim, uče od njega i polako se pripremaju za preuzimanje poslova."

(...)

Ceo tekst možete pročitati u novom broju nedeljnika Vreme koji je u prodaji od 4. oktobra 2012. Pretplatnici na internet izdanje ostatak mogu pročitati sa ovog linka.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

FOTO GALERIJA

foto: a. anđić