Izmenjen zakon o građevinskoj industriji

Dulić tvrdi da će izmene zakona pomoći domaćoj građevinskoj industriji da prevaziđe posledice ekonomske krize

Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su 16. decembra o izmenama Zakona o podsticanju građevinske industrije i Vlada je odlučila da bi Zakon iz 2010. uz izmene mogao da bude na snazi do kraja 2012.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Oliver Dulić pred Skupštinom opravdao je produženje zakona iz 2010. jer će izmene, prema njegovom saopštenju, pomoći domaćoj građevinskoj industriji da prevaziđe negativne posledice ekonomske krize u Srbiji i u 2012. godini.

Cilj zakona, kako navodi ministar Dulić je upošljavanje domaćih preduzeća građevinskog materijala, održanje postojećih radnih mesta i otvaranje novih.

"Kriza se nastavlja i sledeće godine" pa bi izmene, kako se očekuje, mogle da "reše promenu plaćanja i dozvole građanima otkupe stanova".

Poslanici SRS-a i LDP-a su kritikovali predložene izmene zakona, jer prema njihovom mišljenju, one ne predviđaju nove i efikasnije mere za prevazilaženje krize u građevinskoj industiji. Opozicija je zatražila dodatne mere za prevazilaženje krize, prvenstveno ukidanje PDV-a.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST